Hlavní obsah

K tomu nepotřeboval ani VAR, nechápal kouč Liverpoolu Klopp, proč sudí Atkinson nenařídil penaltu

Liverpool/Praha

Po úterním zaváhání obhájce titulu Manchesteru City na hřišti Newcastlu se Liverpoolu nabízela možnost udělat další krok k vysněnému titulu. A výrazný, protože sedmibodové aktivum by bylo pro Reds víc než nadějné. Jenže lídr Premier League domácí duel 24. kola s Leicesterem nezvládl a musel se spokojit s remízou 1:1. „Samozřejmě že z výsledku šťastný nejsem, ale jako ztrátu ho neberu. Před zápasem jsme měli na Citizens k dobru čtyři body, teď jich máme pět,“ odmítl trenér Jürgen Klopp naříkat nad promarněnou příležitostí.

Sestřih utkání 24. kola Premier League Liverpool - LeicesterVideo: DIGI CZ

 
Článek
Fotogalerie

Na zasněženém Anfieldu začali přitom domácí slibně, Mané se už ve 3. minutě postaral o vedení, další příležitosti ho pojistit se Kloppovým svěřencům nabízely.

„Abyste překonali tak kompaktně bránící tým, jakým je Leicester, musíte v rozhodujících chvílích hru a akce zrychlit. My to neudělali, anebo v některých fázích udělat nemohli," připomínal německý kouč Klopp, že i sněžení komplikovalo jeho svěřencům život.

„Padající sníh problém nepředstavuje, problém nastává, když zůstane na hřišti. Zejména když máte po sedmdesát či osmdesát procent míč pod kontrolou, znepříjemňuje hráčům život," narážel na situace, kdy jeho svěřenci o balony přicházeli nebo prostě nedokázali dát poslední přihrávku, jak měli.

A když pak v nastaveném čase první půle Maguire po volném kopu vyrovnal, změnilo se dobývání Schmeichelovy brány v jednu velkou marnost.

Zvláště když sudí Atkinson nemínil posoudit zákrok Pereiry na Keitu jako penaltový, i když opakované televizní záběry potvrzovaly, že pokutový kop klidně nařídit mohl.

„Měl to nejlepší místo, aby situaci viděl. Bylo to tak evidentní, že ani VAR by k tomu nepotřeboval. Ale nemluvil jsem s ním o tom, proč se rozhodl jinak, protože by to stejně nic nezměnilo," narážel Klopp na to, že videosystém VAR bude v Premier League zaveden až v příští sezoně.

Německému trenérovi ve službách Reds se nelíbilo ani to, že stoper hostů Harry Maguire dostal ještě před vyrovnávací trefou namísto červené karty jen žlutou.

„Musíme brát věci, jak jsou, i když podle mého by se rozhodčí neměl nikdy řídit tím, zda šlo o malý, či velký prohřešek. Faul je pokaždé faulem. Zvláště v situaci, jakou jste všichni viděli."

Jen rozhodčího Atkinsona ovšem Klopp za promarněnou příležitost zvýšit náskok před Manchesterem City nevinil. Uznával, že jeho tým si prostě nedovedl s organizovaně bránícím soupeřem poradit.

„Chceme vyhrávat všechny zápasy, proto jsme zklamaní, že jsme nehráli, jak jsme hrát měli, a nevyhráli. Šťastný nejsem, i jistou frustraci cítím, ale remízu neberu jako ztrátu. Naopak, máme o bod víc, než jsme měli před utkáním s Leicesterem, takže je to v pořádku," snažil se kouč Reds vnímat i remízu pozitivně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.