Hlavní obsah

On je zvyklý vyhrávat góly z ofsajdu. I sedmimetrového, rýpl si kouč Kladivářů do frustrovaného Kloppa

Londýn/Praha

Ofsajd to byl evidentní, což musel kouč Liverpoolu Jürgen Klopp vidět. „Neviděl. A ani o přestávce jsem to nevěděl,“ tvrdil německý trenér, že neměl ani ponětí, že vedoucímu gólu jeho týmu v epilogu k 25. kolu fotbalové Premier League proti West Hamu předcházelo Milnerovo postavení mimo hru. Branka, kterou vstřelil Mané, tudíž neměla platit. „Ale to mi řekl náš klubový analytik až po skončení utkání,“ obhajopval Klopp své diskuse s rozhodčími během přestávky i bezprostředně po závěrečném hvizdu.

Foto: John Sibley, Reuters

Michail Antonio z West Hamu slaví gól proti Liverpoolu.

Článek

„On je zvyklý vyhrávat góly z ofsajdu. Když jsem proti němu hrál před šesti lety s Málagou čtvrtfináile Ligy mistrů, porazil mě s Dortmundem brankou, která padla dokonce ze sedmimetrového ofsajdu," rýpl si do Kloppa trenér Manuel Pellegrini, když si jeho německý kolega stěžoval, že chyba rozhodčích měla dopad na jejich výkon a verdikty v dalším průběhu zápasu.

„Když uděláte chybu a víte o ní, nechcete se dopustit další. Snažíte se ji naopak kompenzovat. To je naprosto lidské a přirozené," nelíbilo se trenérovi Reds, že v situacích padesát na padesát se sudí Kevin Friend většinou přikláněl k domácím a rozhodoval v jejich prospěch.

„Nemá si na co stěžovat. V nastaveném čase mohli zápas rozhodnout ve chvíli, kdy byl Origi ve vyložené šanci také v jasném ofsajdu. A rovněž neodmávaném," připomněl Pellegrini další sporný moment, který nechali sudí bez povšimnutí a jenž mohl partii rozhodnout.

Klopp očividně frustrovaný z remízy 1:1 se však přesto pustil po závěrečném hvizdu do debaty s rozhodčím Kevinem Friendem a jeho asistenty.

„Slyšel jsem od něho, že se nemáme o čem bavil, ale já byl naprosto klidný," bránil se Klopp, že by ho snad FA mohla za pronesené výroky a počínání potrestat stejně, jako před ním jeho trenérské kolegy Beníteze, Mourinha, Wengera a spol.

Pravdou ale je, že i jemu už nervy pochodují. Není divu... Ve středu jeho tým remizoval doma 1:1 s Leicesterem, v pondělní dohrávce uhrál stejný výsledek na Olympijském stadionu v Londýně s West Hamem, takže najednou má na druhý Manchester City k dobru jen tři body.

„Není to pro mě žádné překvapení, protože na podobnou situaci jsme museli být připraveni. My, stejně jako Citizens. Posledních sedm osm týdnů mluvili všichni jen o dostihu nás dvou, ale je tu ještě Tottenham, který zezadu stoupá vzhůru a skvěle se vyrovnává s obtížnou situací, v níž se ocitl," uznával Klopp, že boj o titul se rozhořel s novou intenzitou a že i se Spurs se musí počítat.

„My byli před zápasem s West Hamem v obtížné situaci," připomínal, že se v duelu s Kladiváři musel obejít bez zraněného Lovrena, Hendersona a Wijnalduma, že Milner nastoupil poté, co ho sklátila viróza a že i Van Dijk měl tři čtyři dny zdravotní problémy a zhubnul o čtyři kila.

„Mohli jsme snad hrát za tohoto stavu lépe? Byl to pro nás těžký zápas a my v něm bojovali, což je pro mě podstatné. A hlavně jsme neprohráli. Máme 62 bodů, v lize jsme během pětadvaceti kol prohráli jen jednou, a bojujeme dál."

Reklama

Související témata: