Hlavní obsah

Truchlení stranou. Nantes chce po Cardiffu miliony za Salu, už hrozí soudy

Londýn/Praha

Fotbalový svět se stále vzpamatovává z tragédie argentinského fotbalisty Emiliana Saly. Truchlí rodina, fanoušci i bývalí spoluhráči. Vedle hlubokých a nepříjemných lidských prožitků jsou ale součástí smutného příběhu také obrovské peníze, o něž se už se začíná bývalý Argentincův klub hlásit.

Foto: Sport.cz

Vzpomínka na argentinského fotbalistu Emiliana Salu.

Článek

Sala se stal nejdražší posilou v historii Cardiffu, kam přestoupil z francouzského Nantes za 15 miliónů liber, tedy necelých 450 milionů korun. Jenže při cestě na první trénink do nového týmu se letadlo se Salou na palubě zřítilo do vod Lamanšského průlivu a velšský klub se tak nové posily nedočká.

Nantes už se nicméně ozvalo s tím, že očekává první splátku transferu v hodnotě 5,27 milionů liber. Cardiff se finančnímu plnění alespoň oficiálně nevyhýbá, nicméně chce počkat, až se celý případ řádně zdokumentuje, vyšetří a uzavře.

Oficiální pátrání po zmizelém letounu bylo po třech dnech bez úspěchu ukončeno. Díky veřejné sbírce, do níž přispěli i velikáni jako Lionel Messi či Diego Maradona, však mohla akce pokračovat dál a pátracímu týmu se nakonec podařilo najít trosky letadla a vyzvednout tělo, o němž se však zatím neví, zda jde o Salu či pilota Davida Ibbotsona.

Prezident Cardiffu Mehmet Dalman potvrdil, že od Nantes už dorazila první faktura. „Teď musíme především brát ohled na rodinu. Proces identifikace a vyzdvižení ostatků stále probíhá," sdělil Dalman listu L´Equipe.

Velšský klub už dříve vyjádřil „překvapení", že Nantes se domáhají peněz už v době, kdy stále probíhá vyšetřování.

Francouzský klub jde však za svým a Cardiffu hrozí soudem, pokud první část splátky urychleně neuhradí. Podle britské BBC není známo, zda je klub z Premier League proti finančním ztrátám způsobeným neštěstím, jaké potkalo Salu, pojištěný.

Reklama

Související témata: