Hlavní obsah

To je ostuda a neúcta. Fanoušci Southamptonu se vysmívali smrti Emiliana Saly

Southampton

Pořádný poprask a zděšení způsobili dva fanoušci Southamptonu, když byli natočeni, jak při zápase s Cardiffem, do kterého měl právě Sala namířeno, imitovali pád letadla. Laciná gesta byla zaznamenána a příznivci momentálně osmnáctého celku tabulky Premier League tedy rozhodně nedostáli své přezdívce The Saints - Svatí.

Foto: Sport.cz

Vzpomínka na argentinského fotbalistu Emiliana Salu.

Článek

Utkání, které bylo prvním po oficiálním nalezení těla osmadvacetiletého Emiliana Saly, s nímž se zřítilo malé letadlo nad kanálem La Manche, dostalo nepříjemnou pachuť právě kvůli obscénním gestům fanoušků The Saints.

Nechutné gestikulace a napodobování pádu letadla potvrdil i samotný klub ze Southamptonu, který se logicky zříká chování svých fanoušků. Plně pak bude dále spolupracovat s policíí. "Takové chování nemá v žádném případě místo a nebude tolerováno na St. Mary´s," stojí mimo jiné ve vydaném prohlášení.

Své k tomu napsala na sociální síť Twitter také místní policie:  "Smutné, že byl zatčen více než jeden fanoušek Southamptonu za gesta, která mířila k příznivcům Cardiffu. Budeme pracovat s klubem na tom, abychom takovým věcem předešli a netolerovali takové chování na stadionu."

Samotné utkání pak vyhrál velšský tým, za který měl právě Sala hrát 2:1, výsledek však v tomto případě až tak důležitý není....

Reklama

Související témata: