Hlavní obsah

Agüero si nakráčel pro hattrickový suvenýr. Sudí si z něj vystřelil

Fotbal nepřináší pouze krásné góly a napínavé souboje, občas jsou na zeleném pažitu k vidění i úsměvné situace a žerty aktérů dění na trávníku. Nedělní utkání mezi Manchesterem City a londýnskou Chelsea nabídlo nekompromisní demolici týmu od Temže v hrozivém poměru 6:0, nepodání ruky a úprk do útrob stadionu italského kouče Sarriho a také jeden úsměvný moment po závěrečném hvizdu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Anglický sudí Mike Dean schovává v žertu balón před Argenticem Sergiem Agüerem poté, co Manchester City rozdrtil Chelsea 6:0.

Článek

V anglické Premier League bývá zvykem, že hráč, který vsítí hattrick, si ze zápasu domů nepřinese pouze skvělý pocit z dobře vykonané práce, ale také památný suvenýr v podobě balónu, se kterým se utkání odehrálo.

A kdo jiný by tento zvyk měl znát lépe než Argentinec Agüero. Sniper, který dokázal hattricků během svého působení v nejvyšší anglické soutěži nasázet už úctyhodných jedenáct. Tím o víkendu vyrovnal rekord Alana Shearera, nejlepšího střelce historických tabulek.

Fanoušci na Etihad Stadium tak mohli po konci utkání sledovat úsměvný moment, kdy si Agüero hodlal dojít pro svůj artefakt. Rozhodčí Dean mu ale odmítl balón vydat a na Argentince z dálky gestikuloval, že neví, kde míč je.

Tým, který zdobí barva dresů v nebesky modrém provedení, se dotáhl na čelo celé ligy. Má ovšem zápas k dobru, a tak je na řadě Kloppova parta z Liverpoolu. Vše nasvědčuje tomu, že se chystá strhující boj o titul anglického mistra. Manchester má formu a už příští týden ve středu ho čeká osmifinále Ligy mistrů proti Schalke 04. Jestli si dokáží udržet stávající formu Agüero i celé City, možná se tým Pepa Guardioly konečně dočká vysněného triumfu v milionářské soutěži.

Sestřih utkání 26. kola Premier League Manchester City - ChelseaVideo: DIGI CZ

Reklama