Hlavní obsah

Sarri už má ultimátum! Nahradit by ho mohla legenda Chelsea

Londýn/Praha

Je to tady! To, po čem volá řada fanoušků Chelsea, se možná už brzy stane skutečností. Podle serveru Daily Mirror totiž Maurizio Sarri, manažer Blues, dostal po sérii nepřesvědčivých výsledků ultimátum. Buď vyhraje finále Anglického ligového poháru (Carabao Cup), ve kterém se jeho tým utká s Manchesterem City, nebo končí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Frank Lampard na tréninku ještě coby hráč Chelsea.

Článek

Už dlouho se přitom mluví o Sarriho možných nástupcích. Nejčastěji se skloňuje jméno Zinédina Zidanea, který dokonce na Stamford Bridge už zaslal podmínky, za kterých by byl ochoten pozici kouče přijmout. Podle britských médií ale není jediným adeptem na nového manažera londýnského klubu.

V posledních hodinách se totiž hodně mluví i o Franku Lampardovi, legendárním záložníkovi s číslem osm, který v Chelsea strávil většinu své kariéry a je jednou z ikon klubu ze Stamford Bridge. Jeho trenérská kariéra je však prozatím krátká - od loňského roku trénuje druholigové Derby County, se kterým si vede celkem obstojně, s týmem je na 7. místě tabulky Championship.

Celkový výčet možností je ale ještě delší, v úvahu podle Mirroru připadá také Massimiliano Allegri z Juventusu, SkySports pak uvádí, že ve hře je v případě konce Sarriho také varianta, že by do konce sezóny jako dočasný kouč působil Sarriho asistent a další legenda Chelsea, Gianfranco Zola.

Reklama