Hlavní obsah

Fanoušci Chelsea po gólmanově divadle zuří: Náš klub je kvůli tobě pro smích a ani se neomluvíš!

Hlavním nepřítelem fanoušků Chelsea po delší době není Maurizio Sarri. Po nedělním finále Anglického ligového poháru (Carabao Cup) se tím nejméně oblíbeným mužem v řadách Blues stal brankář Kepa Arrizabalaga, který odmítl v utkání vystřídat i přesto, že u postranní čáry už stál připravený kolega Willy Caballero.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga, který odmítl střídat, děkuje fanouškům po utkání s Manchesterem City.

Článek

Manažer Chelsea se rozhodl Kepu vystřídat kvůli údajným zdravotním problémům, ten však začal zuřivě gestikulovat směrem k lavičce a hřiště jednoduše odmítal opustit. Hru "kdo s koho" nakonec skutečně vyhrál a na trávníku zůstal až do konce. Do té doby bezbrankový zápas přitom v tu chvíli jasně směřoval k penaltovému rozstřelu a Caballero je známý tím, jak dobře pokutové kopy chytá.

Právě penalty se posléze staly Blues osudné. Sarri pak sice svého svěřence neshodil a prohlásil, že šlo "o nedorozumění", ale Kepa je nyní na sociálních sítích terčem posměchu a fanoušci volají po tom, aby za Chelsea už nikdy nenastoupil.

Kepa se na svém Twitteru vyjádřil v podobném duchu jako jeho trenér. "Je mi líto, jak byl vyobrazen konec zápasu. V žádné chvíli nebylo mým záměrem neposlouchat trenéra nebo jakékoli z jeho rozhodnutí. Myslím, že vše bylo špatně pochopeno."

Jenže fanoušci s jeho vysvětlením spokojeni nejsou a na tweet mu odpovídají. "Náš klub je kvůli tobě absolutně pro smích celému fotbalovému světu, ukázal jsi naprosté opovržení a nedostatek respektu ke svému manažerovi, spoluhráčům i fanouškům Chelsea, a přesto se ani neomluvíš. Doufám, že jsi na sebe hrdý," vzkázal španělskému gólmanovi pod příspěvkem muž vystupující pod jménem Garry Chisholm.

A objevují se i další příspěvky, které situaci více či méně vtipně komentují. Například karikatura Arrizabalagy odmítajícího se pustit brány, přestože ho od ní tahají Sarri se Zolou, či obrázek Kepovy stránky na Wikipedii, kde je v kolonce pozice uveden "manažer Chelsea" nebo "kmotr Chelsea".

Co si o Kepovi myslí, dal jasně najevo i fanoušek Chelsea, který si v útrobách stadionu podával ruku se všemi hráči, kteří šli kolem. Když se však blížil Arrizabalaga, příznivec Blues svoji ruku stáhl zpět a gólmanovi ji nepodal.

A na kuriózní situaci přišlo i v pozápasovém rozhovoru Vincenta Kompanyho z Manchesteru City, kterého se reportér zeptal, zda někdy zažil, aby někdo odmítl vystřídat. "Ne, nikdy," odpověděl viditelně šťastný Kompany: "Ale budu na to myslet, až budu příště střídán," dodal a rozesmál se.

Měl by Kepa Arizzabalaga za své chování Chelsea opustit?
Ano
88,3 %
Ne
11,7 %
Celkem hlasovalo 12654 čtenářů.

Reklama