Hlavní obsah

Nedorozumění za pět a půl milionu. Hříšník v brance Chelsea padáka nedostal

Londýn/Praha

Za chyby se platí. A pořádně. Gólman Chelsea Kepa Arrizabalaga přijde po nedělním finále Carabao Cupu o 190 000 liber, tedy o více než pět a půl milionu. Mladý brankář odmítl střídat na konci prodloužení a rozzuřil italského manažera Maurizia Sarriho. Ten si myslel, že brankář není zdravotně fit a chtěl poslat na penaltový rozstřel na trávník náhradníka. Jenže měl smůlu, Španěl mu z branky ukázal, že střídat nebude a hotovo. Klub nyní nekázeň brankáře potrestal mastnou pokutou, hříšník se všem v klubu omluvil – od manažera až po fanoušky.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga, který odmítl střídat, děkuje fanouškům po utkání s Manchesterem City.

Článek
Fotogalerie

Španělský gólman šokoval celý fotbalový svět, tohle se jen tak nevidí. Manažer Sarri také běsnil, nemohl uvěřit, co si brankář dovolil. Anglické legendy mluvily o vzpouře v Chelsea a nabádaly klub, aby drzost potrestal vyhazovem hříšníka z klubu. To se nestalo. Nakonec čtyřiadvacetiletý gólman zaplatí přes pět a půl milionu a pokusí se na hřišti odčinit vše, co způsobil.

Kepa uvedl ve svém prohlášení na oficiálním webu Chelsea, že došlo během nedělního zápasu k nedorozumění. Uznal, že si kouč mohl myslet, že má zdravotní problémy, ale on se cítil dobře.

„Udělal jsem chybu v tom, jak jsem vše řešil. Chci se za všechno osobně omluvit trenérovi, Willymu (náhradnímu gólmanovi, který už stál připravený na čáře a chystal se do hry), spoluhráčům a všem lidem v klubu. Stejnou omluvu chci věnovat i našim fanouškům. Udělal jsem chybu a přijmu jakýkoliv trest. Záleží na klubu, co udělá," kál se hříšník.

Italský manažer Sarri, jehož pozice v Chelsea je hodně nejistá, se snažil uklidnit situaci tím, že si obě strany všechno vysvětlily, incident je smazaný a Blues mají v hlavách jen další duel proti Tottenhamu.

„O všem jsme si s Kepou promluvili. Při zápase došlo k nedorozumění. On si uvědomuje, jak velkou chybu udělal a také to, že reagoval špatným způsobem. Hráč se mi omluvil, stejně jako všem v klubu. Záleží na vedení Chelsea, jak se k incidentu postaví a zda Kepu potrestá. Pro mě je ale tato věc uzavřená," prohlásil Ital, aniž zjevně tušil, jaký flastr gólman dostane.

Anglický SunSport přišel s odhalením, že gólman zůstal v pondělí na tréninku o hodinu déle než jeho spoluhráči a věnoval se regeneraci, aby byl připravený na utkání s Tottenhamem.

Reklama

Související témata: