Hlavní obsah

Liverpool už nevede Premier League. Kloppovi se vysmál do obličeje i podavač míčů

Liverpool/Praha

Ztratil první pozici a neudržel nervy na uzdě. Nedělní souboj Evertonu s Liverpoolem skončil bezbrankovou remízou. Svěřenci Jürgena Kloppa tak propásli možnost vrátit se na první příčku Premier League. Německý kouč se navíc nechal rozhodit během odchodu do šaten a pustil se do diskuze s podavačem míčů, který se mu doslova vysmíval do obličeje.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp v diskuzi s podavačem míčů po remíze s Evertonem.

Článek

Závěrečný hvizd bezbrankového utkání Merseyside derby mezi rivaly z města Liverpool stvrdil tečku nad obdobím, kdy se Reds hrdě pyšnili přízviskem vedoucí tým Premier League. Na půdě Evertonu nedokázali vstřelit gól, a tak jim teď na první Manchester City schází jeden bod.

Tíživá ztráta nadějné pozice dělá vrásky na čele Jürgena Kloppa. Německý stratég po konci duelu mířil do útrob stadionu Goodison Park. Zjevně rozladěného kouče ale zaujal mladý podavač míčů, který na něj jízlivě tleskal. Němec se s ním pustil do diskuze a nevypadal přitom moc pobaveně.

Celá situace na obličeji Kloppa přece jen úsměv vykouzlila. Chlapec se ho měl zeptat, jaké pro něj bylo tohle finále mistrovství světa. Narážel tím tak na vyjádření kouče Evertonu Marca Silvy. Během prosincového vzájemného střetnutí na Anfield totiž Liverpool porazil Everton 1:0 gólem z 96. minuty a podle Silvy to německý kouč slavil způsobem, jako by vyhrál mistrovství světa.

Liverpool remizoval ve čtyřech z posledních šesti zápasů Premier League. Kloppův plán cesty za titulem tak dostává výrazné trhliny. Jindy usměvavý kouč se rozohnil i na pozápasové tiskové konferenci, když na dotaz jednoho z novinářů odpověděl, že koučovat tým není to samé, jako hrát PlayStation.

Reklama

Související témata: