Hlavní obsah

Svérázné metody rakouského trenéra Southamptonu: Pánové, už žádný internet!

Praha

Rakouský trenér fotbalistů Southamptonu Ralph Hasenhüttl se rozhodl "odříznout" své svěřence od internetu, aby nemohli hrát do noci online hry. Jednapadesátiletý kouč dnes uvedl, že nechává zablokovat wi-fi ve všech hotelech, v nichž jeho tým před zápasy pobývá.

Foto: Sport.cz

Rakouský trenér fotbalistů Southamptonu Ralph Hasenhüttl se rozhodl "odříznout" své svěřence od internetu

Článek

"Je to něco, na čem si vybudujete závislost, a před tím musíme hráče chránit," řekl Hasenhüttl na tiskové konferenci před sobotním ligovým utkáním v Brightonu.

Debatu o závislosti fotbalistů na online hrách rozvířilo dnešní anonymní přiznání jednoho anglického hráče Premier League. V deníku The Sun uvedl, že s populární bojovou videohrou Fortnite trávil až 13 hodin denně, což ohrožovalo jeho kariéru.

 Potíže byly i v Lipsku

Podobný problém řešil Hasenhüttl i ve svém předchozím působišti Lipsku. "Měli jsme tam potíže s některými hráči - před zápasem klidně hráli do tří do rána. Není to malý problém. Pokud budete upřímní, je to totéž jako alkoholismus nebo závislost na drogách," řekl rakouský trenér.

Sám věří tomu, že nikdo z jeho svěřenců vážný problém nemá. "Ale jsem stále v kontaktu s kapitánem a dalšími hráči a mluvíme o tom. Dokud to nebude oficiálně vládou uznáno jako nemoc, budeme muset chránit hráče sami. Což znamená vypnout wi-fi večer na hotelu, aby už nemohli hrát," řekl Hasenhüttl, jenž vede Southampton od loňského prosince.

Reklama

Související témata: