Hlavní obsah

Záložník Chelsea do Prahy nepřiletí. Opilý Drinkwater sedl za volant, boural a skončil ve vazbě

Londýn/Praha

Do Prahy ke čtvrteční úvodní čtvrtfinálové partii Evropské ligy se Slavií záložník Chelsea Danny Drinkwater nedorazí. Italský trenér Maurizio Sarri ho příliš v oblibě nemá, takže ho vůbec nestaví, Drinkwater si navíc přivodil pořádný malér. Když se v pondělí po půlnoci vracel z charitativní akce v luxusním baru Victors in Hale poblíž Manchesteru, havaroval. A pod vlivem alkoholu k tomu.

Foto: Profimedia.cz

Danny Drinkwater na ilustračním snímku, kdy byl podobně jako jeho spoluhráči z Chelsea zachycen při odchodu z londýnského nočního podniku.

Článek

K domovu už mu chybělo jen šest mil, když narazil se svým Range Roverem do škodovky řízené 33letou Emmou Brownovou. Na venkovské silnici v hrabství Cheshire zůstaly z obou aut trosky, karambol odnesl i plot u silnice.

Na místo samozřejmě dorazila policie a dechovou zkouškou zjistila, že fotbalista Chelsea vracející se z party řídil pod vlivem alkoholu. V autě s ním seděl i jeho advokát Beth Mantel.

Policie Drinkwatera zatkla a vzala do vazby.

„Dvě ženy a jednoho muže s menšími zraněními museli lékaři ošetřit," potvrdil mluvčí policie v Cheshiru, že nešlo jen o nevinnou srážku.

„Kusy aut létaly všude," potvrzovali očití svědci, které cituje Daily Mail a Sun.

Drinkwater přišel do Chelsea z Leicesteru za 35 milionů liber poté, co s Liškami získal senzační mistrovský titul. Během půldruhého roku nastoupil v dresu Blues jen k 23 zápasům, v nichž vstřelil jeden gól. Po příchodu italského kouče Sarriho ale příležitost nedostává vůbec, takže si na konto připsal jediný start v srpnovém zápase o Community Shield proti Manchesteru City, kdy střídal na poslední půlhodinu Fábregase.

Policie po prošetření havárie propustila záložníka Chelsea z vazby na kauci, 13. května se však musí dostavit k soudu, který bude jeho přestupek projednávat.

Reklama

Související témata: