Hlavní obsah

Trauma Citizens pokračuje. Někdy je prohra 0:1 lepší než bezgólová remíza, utěšuje se Guardiola

Trauma z konfrontací s ostrovními soupeři v Lize mistrů? V případě Manchesteru City nejspíš ano. Zatímco v Premier League mají Citizens nad svými největšími rivaly navrch, na evropské pohárové scéně si s nimi poradit nedokáží. Z pěti posledních duelů nevyhráli ani jediný, v úterním prvním čtvrtfinále Champions League je v ostrovním derby porazil i Tottenham. A to přitom měl Guardiolův tým v patnácti předchozích vzájemných kláních pokaždé navrch!

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Manchester City prohrál v Lize mistrů na hřišti TottenhamuVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Už mě znáte, takže víte, že když nehrajeme dobře, klidně to řeknu. Tentokrát jsem ten pocit ale neměl. Až na pár šancí ze standardních situací a protiútoků jsme domácím nic nedovolili," obracel se kouč Manchesteru City Pep Guardiola k novinářům, neboť prohra se Spurs ho evidentně zaskočila.

Přišla totiž v nejnevhodnější chvíli, a navíc v Champions League, kterou touží španělský kouč s týmem Citizens vyhrát.

Foto: Paul Childs, Reuters

Během úterního úvodního čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů mezi Tottenhamem Hotspurs a Manchesterem City (1:0) vnikl na trávník nikým nepozorován jeden z diváků. Ochranka pak musela do akce.

„Vím, že je to hodně troufalé a náročné, ale pokusíme se o triumf ve všech čtyřech soutěžích," halasil před zápasem plný sebevědomí, neboť po vítězství v Ligovém poháru se v sobotu probojoval se svými svěřenci i do finále FA Cupu.

V Premier League naděje Citizens na titul rovněž žije, neboť na vedoucí Liverpool sice mají dvoubodovou ztrátu, ale odložený zápas k dobru, takže k naplnění smělého cíle jim zbývá Liga mistrů.

Jenže v ní narazili stejně jako loni na soupeře z Ostrovů a zase se dostavily komplikace. Loni vypadli ve čtvrtfinále s Liverpoolem, teď jim trable způsobuje Tottenham.

„Před rokem jsme na tom byli mnohem hůře," připomínal třígólový výprask, který si odvezl se svým týmem z prvního čtvrtfinále na liverpoolském Anfieldu.

„Výsledek není nejlepší, ale někdy je lepší prohrát v pohárech 0:1 než uhrát bezgólovou remízu. Víte totiž přesně, co musíte udělat, je vám jasné, že nezbývá než vstřelit góly," chlácholil Guardiola sebe i své svěřence, že se rok starý příběh nebude opakovat.

„Bylo by samozřejmě dobré, kdybychom v prvním zápase vstřelili gól, ale situace je taková, jaká je. Pokud chceme postoupit do další fáze soutěže, musí příští týden přijít náš comeback."

Citizens měli přitom k zmiňovanému gólu blízko, neboť už po jedenácti minutách posvětilo video verdikt nizozemského sudího Kuiperse a nabídlo jim pokutový kop.

Z domácího gólmana Llorise se však stává penaltový mág. Na jaře zlikvidoval už třetí pokutový kop, neboť nejdřív proti němu v únoru neuspěl Vardy z Leicesteru, ve 20. ligovém kole neměl nárok Aubameyang z Arsenalu a teď neuspěl kanonýr Manchestru City Agüero.

I proto trauma Citizens v konfrontacích s ostrovními soupeři v Lize mistrů pokračuje.

Reklama