Hlavní obsah

Jsme na posledních metrech čtyřstovky, použil Klopp před konfrontací s Chelsea barvité přirovnání

Liverpool/Praha

Pět zápasů jim ještě zbývá. Pět ligových duelů, během nichž se rozhodne, zda německý kouč Jürgen Klopp získá s Liverpoolem první trofej. Vysněnou a vytouženou, protože kdo by si nechtěl sáhnout na pohár pro vítěze Premier League? Reds ho měli v průběhu sezony hodně blízko, jenže teď pět kol před koncem se o něj rvou s Manchesterem City.

Foto: Carl Recine, Reuters

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp se po výhře nad Portem v Lize mistrů chystá v Premier League na Chelsea.

Článek

„Je to jako běžecký závod na 400 metrů. Prvních sto metrů jsou všichni spolu, po dvou stech metrech je vás vpředu jen několik, na tři sta metrech zbýváte jen dva," použil Klopp v duchu svých zvyklostí barvitého přirovnání, když před nedělním ligovým šlágrem s Chelsea líčil vývoj boje o titul.

„Teď jsme na posledních sto metrech, do kterých musíme dát všechno, co v sobě máme. Celé tělo. Každé vlákno v něm," rozpaloval před konfrontací s Blues své svěřence do běla, protože je mu jasné, že si až do konce soutěže nesmí žádnou ztrátu dovolit.

Sledujte nedělní zápas Premier League Liverpool - Chelsea v exkluzivním přímém přenosu na Televizi Seznam! Začínáme v 17.00

Guardiolův Manchester City je sice v tabulce druhý s dvoubodovou ztrátou, ale má odehráno o zápas méně. Proto musí Klopp a celý Liverpool s ním doufat, že to budou Citizens, kteří v dostizích za titulem zaváhají.

Jenže až tak daleko německý kouč hledět odmítá. Natož aby nahlas takto kalkuloval.

„Teď mám zájem pouze o zápas s Chelsea. Nikoli proto, že jde o Chelsea, která se usadila v první čtyřce, je silná a v tuto chvíli po třech ligových výhrách v řadě i v dobrém rozpoložení, ale protože jde o tento víkend. My prostě musíme takto přemýšlet," tvrdí trenér Reds, že spekulace o možném vývoji posledních kol nechává jiným.

Pro něho je podstatný a nejdůležitější nejbližší zápas.

V Premier League ten nedělní s Chelsea, který pro něho osobně bude jubilejním dvoustým, v němž povede v ligové soutěži Liverpool. V Lize mistrů pak středeční čtvrtfinálová odveta v Portu.

Více o nedělním zápase najdete zde.

Logicky, protože jde o dvě šance, které nabízí Liverpoolu triumf. Teď jde ovšem o to jich využít. Už dvakrát měli Reds pod Kloppem k triumfu blízko, ale ve finále Evropské ligy, ani ve finále Champions League na trofej nedosáhli.

„Loni jsme se dostali až do finále Ligy mistrů, takže nešlo o špatnou sezonu, ale bylo nám jasné, že se i tak musíme zlepšit. Zlepšili jsme se, což ovšem neznamená, že hrajeme nejlepší fotbal, jaký jsme schopni hrát. I my si prošli těžkostmi, ale teď už jsme zase stabilním týmem, což je ze všeho nejdůležitější," tvrdí Klopp, že jeho Reds jsou na závěr sezony nachystáni.

V nedělním střetnutí, které můžete sledovat v přímém přenosu Televize Seznam, to míní dokázat.

„Chci se zeptat jen na jedno," obrátil se kouč Reds před ligovou konfrontací s Chelsea na hráče, stejně jako všechny liverpoolské fanoušky.

„Jste opravdu všichni v té správné bojové náladě? Na Anfiledu i třeba u televize? Agresivní, pozitivní a správně bojové? Takovou náladu totiž potřebujeme, abychom šli za tím, po čem společně toužíme," apeloval Klopp na celý fotbalový Liverpool.

Slovo titul nebo snad triumf v Champions League přitom ale nevyřkl.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: