Hlavní obsah

Velké gesto slavného fotbalisty. Zaplatí pohřeb nedávno zesnulému mladému nadějnému hráči

Manchester/Praha

Anglický fotbalista Raheem Sterling ukázal, že má dobré srdce. Rozhodl se, že zaplatí pohřeb Damaryho Dawkinse, mladého talentu z řad Crystal Palace, který v březnu zemřel na následky těžké nemoci ve věku teprve třinácti let.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Fotbalista Raheem Sterling.

Článek

Byla to skutečně tragédie. Damarymu Dawkinsovi bylo teprve třináct let, když podlehl zákeřné nemoci. Nadějný hráč Crystal Palace trpěl akutní lymfoblastickou leukémií.

Sterling už v minulosti podporoval kampaň, která měla za cíl najít pro Dawkinse vhodného dárce kmenových buněk. Přes veškerou snahu se ale mladého fotbalistu nakonec nepodařilo zachránit. Nyní se 24letý hráč Manchesteru City nejen plánuje zúčastnit pohřbu, který je naplánován na pátek, ale také zaplatit náklady na poslední rozloučení.

„Damary byl výjimečný mladý muž, který se dotknul mnoha životů, včetně toho mého," cituje křídelního hráče server BBC. A jeho slova dokládá i to, co už v březnu udělal během reprezentačního utkání Anglie proti Česku. Jen pár dní poté, co mladý Dawkins navždy odešel.

V tomto zápasu Sterling po svém druhém vstřeleném gólu odhalil tričko, které skrýval pod dresem a na němž byla fotografie samotného anglického reprezentanta spolu s mladou fotbalovou nadějí.

Tričko, které posloužilo jako vzpomínka na toho, jenž byl podle Sterlinga „příkladem pro nás všechny" a „pozitivní až do konce".

Reklama