Hlavní obsah

City sahají po titulu, United se topí v krizi. Pogba je problém, opřela se legenda do Francouze

Manchester/Praha

Ve středečním manchesterském derby mezi United a City nebylo co řešit. Po nepříliš výrazné první půli se po přestávce prosadili Silva a střídající Sané a Citizens oloupili svého městského rivala na Old Trafford o všechny tři body. Mezi oběma týmy nyní nejspíš nemůže být větší výsledkový rozdíl, čehož si samozřejmě všímají fanoušci i odborníci. K celé situaci se vyjádřil i Roy Keane, legenda United. A servítky si rozhodně nebral.

Sestřih utkání 31. kola Premier League: Manchester United - Manchester CityVideo: DIGI CZ

 
Článek

Zatímco City po derby vévodí tabulce Premier League a titul mají ve vlastních rukou a na dosah, United jsou nyní „až" šestí. Navíc podíváme-li se na všechny možné soutěže, tým pod vedením Oleho Gunnara Solskjaera prohrál sedm z posledních devíti zápasů.

Přitom United byli nažhavení odčinit potupnou porážku 0:4, kterou jim v neděli uštědřil Everton. To se ale Rudým ďáblům nepodařilo, přestože manažer Solskjaer označil první poločas za „pozitivní". „O přestávce jsme byli spokojeni," cituje manažera United BBC Sport. Jenže po pauze přišly dva góly a plány na body vzaly za své.

Foto: Phil Noble, Reuters

Paul Pogba z Manchesteru United po derby.

Vytoužená Liga mistrů ale stále není tak daleko. United jsou tři body za umístěním v nejlepší čtyřce, která by jim zaručila účast v milionářské soutěži, a v neděli se utkají s Chelsea. Ta i díky středeční prohře Arsenalu s Wolverhamptonem v současné chvíli okupuje čtvrtou příčku. „Musíme pracovat tvrději," ví manažer Devils. „Víme, že proti Chelsea musíme předvést dobrý výkon."

Legenda United: Hráči Solskjaera hodí přes palubu

Solskjaer začal na lavičce Rudých ďáblů skvěle. Poté, co tým převzal jako dočasný manažer po Josém Mourinhovi, se mu velmi dařilo, jenže teď jeho tým stagnuje. A začíná se nahlas mluvit o tom, že něco není v pořádku.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ole Gunnar Solskjaer.

K celé situaci se vyjádřil i Roy Keane, legendární hráč United. Ten v rozhovoru pro Sky Sports prohlásil, že mnoho hráčů nedosahuje na standard klubu a boj o čtvrté místo není dostatečně dobrý. „Jsou to stejní hráči, kteří hodili přes palubu Mourinha. Udělají úplně to samé s Olem," řekl.

„Pogba je problém."

A po utkání se dokonce pustil i do jednoho z hráčů jmenovitě. Konkrétně do francouzského mistra světa Paula Pogby, který označil v rozhovoru po zápase výkon United jako „neuctivý ke klubu".

„Nevěřil bych ani slovu z toho, co říká. Není za tím žádný smysl, dokonce si myslím, že ani nevěřil tomu, co tam říkal," nepáral se s tím Keane.

„Pořád, že je týmový hráč, no, jestli chcete být dobrý týmový hráč, musíte taky běhat zpátky, když bráníte," kritizovala Pogbu legenda. „Je pro United velký problém," zakončil.

Hráči City se nemají dívat na televizi

To City řeší mnohem příjemnější starosti. Mohou se těšit na finále FA Cupu proti Watfordu a titul mají ve vlastních rukou. Disponují jednobodovým náskokem na druhý Liverpool a pokud vyhrají tři zbylá utkání Premier League proti Burnley, Leicesteru a Brightonu, mohou se z trofeje radovat bez ohledu na výsledky soupeře.

Manažer City Pep Guardiola si ale uvědomuje, že je třeba zůstat v klidu. Svým hráčům dokonce zakázal sledovat média.

„Řekl jsem svým hráčům, aby zítra nic nečetli a nesledovali televizi. Ať si jen odpočinou a pořádně se vyspí a jdou na to proti Burnley," vysvětluje Guardiola.

Foto: Carl Recine, Reuters

Sergio Agüero (vlevo) a Bernardo Silva z Manchesteru City po derby s United.

Co bude s Fernandinhem?

Vedle příjemných starostí týkajících se možného zisku titulu ale Guardiola řeší také zdravotní problémy Fernandinha. Ten si poranil koleno, když blokoval střelu Paula Pogby a zatím není jisté, zda a jak dlouho bude týmu chybět.

Ve čtvrtek by měl podstoupit potřebná vyšetření, která odhalí závažnost jeho stavu. I vzhledem ke zranění Kevina De Bruyneho by mohl být případný výpadek Brazilce pro City v boji o titul i FA Cup velkou komplikací.

Reklama