Hlavní obsah

Problematické penalty a pak stříbrný kanon. Čech se loučil na stadionu Arsenalu

Smutné loučení. Petr Čech naposledy v kariéře kráčel v brankářském dresu Arsenalu na trávník Emirates Stadium. Prořídlé ochozy tleskaly, po domácí remíze s Brightonem, kterou orámovaly góly z problematických penalt, se řada fanoušků zklamaně odporoučela z tribun. Gólman i tak zamával na všechny strany a hráčským špalírem si došel pro dárek, kterým byl stříbrný kanon. Jak jinak, když se Arsenalu přezdívá Gunners a právě tato zbraň je jeho klubovým symbolem.

Sestřih utkání 37. kola Premier League: Arsenal - BrightonVideo: DIGI CZ , DIGI CZ

 
Článek
Fotogalerie

Zasloužil by si, aby stadion Arsenalu praskal ve švech. Český gólman Petr Čech po sezoně ukončí profesionální kariéru a duel s Brightonem byl posledním domácím mačem Gunners v této sezoně. Utkání, kde Čech zůstal jen mezi náhradníky, se domácím nepovedlo. Vedli sice díky penaltové trefě Aubameyanga, ale když z pokutového kopu srovnal po hodině hry Murray, bylo zaděláno na velké zklamání. Arsenal po třech porážkách v řadě sice získal bod, jenže ten jej drží jen na páté příčce tabulky a ta je vstupenkou do Evropské ligy.

I proto po závěrečném hvizdu vládlo na stadionu obrovské zklamání. Když pak došlo na velkou slávu a loučení s legendami, byly již ochozy notně prořídlé. Nakonec se hráči sešikovali, vytvořili špalír a dali tak důstojnou kulisu rozlučce s Čechem a Ramseyem.

Fanoušci tleskali, v hledišti svítil i transparent s českou vlajkou a nápisem Díky, Petře. Vyvedený byl pro jistotu nejen v angličtině a češtině, ale také ve španělštině, francouzštině a němčině, aby mu rozuměli lidé po celém světě. Petr Čech, oblečený do fialového brankářského dresu, byl dojatý, rozdával však úsměvy. To Aaron Ramsey se při rozlučce rozplakal.

Poslední zápas Premier League odehraje Arsenal v neděli na hřišti Burnley. Nejvyšší anglickou soutěž však Petr Čech v této sezoně nechytá. Jeho chvíle by měla přijít ve čtvrteční odvetě semifinále Evropské ligy ve Valencii. A český gólman s vědomím náskoku z prvního duelu (Arsenal vyhrál doma 3:1) doufá, že pak i ve finále pohárové soutěže. To je na programu 29. května a nikdo nepochybuje o tom, že by si Čechova skvělá kariéra zasloužila loučení s trofejí. Před českým brankářem tak stojí ohromná výzva.

Reklama

Související témata: