Hlavní obsah

Tottenham může vytasit svou útočnou zbraň! Kane doléčil zranění a je připraven zasáhnout do finále Ligy mistrů

Londýn/Praha

Fanoušci Tottenhamu Hotspur jsou štěstím bez sebe. „Jsem ready!“ hlásí útočná zbraň Kohoutů Harry Kane před finálovým duelem Ligy mistrů proti Liverpoolu. Pětadvacetiletý Angličan doléčil zranění kotníku, které si přivodil během čtvrtfinálového střetnutí s Manchesterem City. Nyní naplno trénuje s týmem před největším zápasem jeho kariéry, který je naplánován na sobotu v Madridu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Útočná hvězda Tottenhamu Hotspur Harry Kane během tréninku před finálovým zápasem Ligy mistrů proti Liverpoolu.

Článek

Anglický reprezentant si přivodil poranění postranního vazu v kotníku na začátku dubna během úvodního čtvrtfinálového utkání proti Manchesteru City. Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino po inkriminovaném zápase hlásil, že o své útočné eso nejspíš přišel až do konce sezony.

Jenže teď je vše jinak. Kane bude na finálový zápas Ligy mistrů připraven. „Cítím se fajn. Všechno šlo dobře," nechal se slyšet anglický bombarďák. „Na konci minulého týdne jsem se připojil k týmu. Teď dělám vše pro to, abych dohnal fyzičku," řekl v rozhovoru pro BBC muž, který dal v letošním ročníku Ligy mistrů pět branek v osmi duelech.

Kane letos nasázel do sítě soupeřů celkem 24 gólů. Zranění se mu ale k jeho smůle nevyhýbá. Opora anglické reprezentace chyběla šest týdnů během ledna a února, když laborovala se zdravotními obtížemi ve stejné části těla, tedy s kotníkem.

Tottenham se v letošní sezoně s Liverpoolem střetl dvakrát v rámci Premier League. Oba duely prohrál shodně 1:2. Ostrovní souboj o triumf v milionářské soutěži bude fotbalovým vyvrcholením roku. Otázkou zůstává, nakolik je Kaneovo zranění skutečně plně doléčeno a nakolik je kohoutí válečník hnán motivací k tomu být za každou cenu připraven k zápasu, který se v kariéře profesionálního fotbalisty už nikdy nemusí opakovat.

Kdo vyhraje finále fotbalové Ligy mistrů?
Liverpool
62,7 %
Tottenham
37,3 %
Celkem hlasovalo 255 čtenářů.

Reklama

Související témata: