Hlavní obsah

Manažer vítězů Ligy mistrů dostal nabídku z Číny. Přijme ji?

Newcastle/Praha

Má za sebou úspěšnou kariéru. Jako manažer vyhrál třeba Ligu mistrů s Liverpoolem v roce 2005 nebo o rok dříve La Ligu i Pohár UEFA (předchůdce dnešní Evropské ligy) s Valencií. Nyní se před ním možná otevírá nová výzva. Podle serveru BBC Sport dostal Rafael Benítez, v současné době manažer Newcastlu, nabídku vést tým v čínské Superlize. A suma, kterou v Asii nabízejí, je velice slušná.

Foto: Profimedia.cz

Rafael Benítez.

Článek

Nabídka ve výši dvanáct milionů liber ročně s sebou nese převzetí čínského mužstva Ta-lien I-fang, ve kterém v současné době působí Slovák Marek Hamšík. Devětapadesátiletému španělskému stratégovi končí v Newcastlu smlouva na konci června a ačkoli se majitel klubu Mike Ashley snaží Benítezovi nabídnout nový kontrakt, k dohodě zatím nedošlo.

Je tak možné, že Španěl opustí po třech sezonách klub, se kterým v uplynulém ročníku Premier League skončil na třináctém místě, a spekuluje se, že by jeho kroky mohly zamířit právě do Číny. Možností je ale více.

Kdo převezme Chelsea?

Jakkoli je Frank Lampard stále největším favoritem na nového manažera Chelsea, v souvislosti s touto čerstvě uvolněnou pozicí je zmiňováno i Benítezovo jméno. A to i přesto, že Španěl už zkušenost s vedením londýnského klubu má a s fanoušky měl poměrně komplikovaný vztah.

Další možností je samozřejmě to, že Benítez počká, zda dostane další nabídky - ať už z Newcastlu, nebo odjinud. Faktem ale je, že nabídka z Číny je finančně velmi lákavá.

Reklama