Hlavní obsah

Newcastlu hrozí exodus hvězd. Na vině je odchod Beníteze a nejasná budoucnost

Newcastle/Praha

Valí se na ně jeden problém za druhým. Fotbalový klub Newcastle United se nedohodl na prodloužení kontraktu s Rafaelem Benítezem, a populární kouč tak po třech letech lavičku Strak opouští. Někteří z fanoušků se již uchýlili k protestům proti majiteli Mikeovi Ashleymu. Ten chtěl klub prodat arabskému šejkovi. Z obchodu nakonec ale zřejmě sešlo a teď se na tým valí další pohroma. Kvůli konci Beníteze hrozí odchodem hned několik opor týmu.

Foto: Profimedia.cz

Španělský kouč Rafael Benítez skončil na lavičce Newcastlu.

Článek

Touhu k návratu do Španělska už vyslovil Ayoze Pérez, nejlepší střelec týmu minulé sezony s dvanácti zářezy na kopačce. Důvodem má být konec oblíbeného kouče. Obránce Federico Fernández vedení klubu také veřejně kritizoval a nyní je otevřený nabídkám a připraven tým opustit.

Záložník Isaac Hayden touhu po odchodu zdůvodnil rodinnými důvody. Nespokojených fotbalistů je víc a zdá se, že nově příchozího trenéra čeká řádně prořídlý kádr. Pro postup majitele Mikea Ashleyho nemají pochopení ani někteří příznivci Newcastlu, kteří proti vedení klubu v týdnu protestovali před stadionem.

Ostrovní média přišla nedávno s informací o možném prodeji Strak novému arabskému majiteli. V souvislosti s trenérským postem byla skloňována jména jako Arséne Wenger nebo José Mourinho. Naději však vystřídalo vystřízlivění. Z chystaného prodeje zdá se sešlo. A Mourinho? Ten případné jednání utnul dříve, než vůbec mohlo začít. Pro server coachesvoice.com uvedl, že nikdy nebude trénovat klub, jehož primárním cílem není získávat trofeje, ale hrát někde kolem devátého místa.

Kdo na lavičce Strak vystřídá devětapadesátiletého Beníteze, není v tuto chvíli jasné. Šušká se o možném příchodu asistenta Manchesteru City Mikela Artety. Benítez přišel do Newcastlu v březnu 2016, a i když už nedokázal klub v anglické lize zachránit, hned v následujícím ročníku se s ním do nejvyšší soutěže dokázal vrátit. V Premier League poté rodák z Madridu s týmem obsadil desáté a třinácté místo.

Reklama

Související témata: