Hlavní obsah

Kalas se po devíti letech rozešel s Chelsea. Přestupuje do Bristolu

Londýn
Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Tomáš Kalas po devíti letech definitivně opustil Chelsea, v níž nedostal větší příležitost, a přestoupil do Bristolu. V druholigovém anglickém celku už v minulé sezoně hostoval. Nyní v přístavním městě na jihozápadu Anglie podepsal smlouvu na čtyři roky. Přestupní částka nebyla zveřejněna, ale mělo by se jednat o rekordní přestup v historii klubu. Blues obránce získali před devíti lety z Olomouce.

Foto: Sport.cz

Tomáš Kalas už narvalo kope za Bristol City...

Článek

Šestadvacetiletý Kalas podepsal s Chelsea smlouvu už jako sedmnáctiletý mladík, ale výraznější šanci v londýnském velkoklubu nedostal. Stihl za Blues odehrát jen čtyři soutěžní zápasy, jinak chodil po hostováních ve Vittese Arnhem, Kolínu nad Rýnem, Middlesbrough, Fulhamu a naposledy právě Bristolu.

Za něj odehrál v minulém ročníku Championship 38 zápasů a pomohl k osmému místu v tabulce. V příští sezoně ale má jeho klub vyšší ambice a rád by postoupil mezi anglickou elitu.

„Tomáš Kalas odehrál v dresu Bristolu skvělou sezonu. Fanoušky i odbornou veřejností byl hodnocen jako jeden z nejlepších hráčů týmu. Také proto byl zájem Bristolu enormní," poukazuje Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest, která Kalase zastupuje.

„O přestup Tomáše z Chelsea se pokoušelo v minulých obdobích hned několik klubů, teprve vedení Bristolu však dokázalo uspět. U Bristolu bude jednoznačným cílem postup do Premier League, což je také pro Tomáše nejvyšší motivace. Držíme mu palce a věříme, že roli lídra týmu zvládne," dodává.

Nejdéle sloužící hráč odchází

Kalas byl dosud nejdéle sloužícím hráčem Chelsea, která má podobně pod dlouhodobými smlouvami desítky hráčů a nechává je hrát na hostováních. Před dvěma lety prodloužil smlouvu o další čtyři roky, a tak měl platný kontrakt až do léta 2021.

Bristol o něj ale hodně stál a domluvil se s Chelsea na přestupu, který je největší v historii klubu. Dosud nejvíce zaplatil Bristol v roce 2017 za Famaru Diédhioua 5,3 milionu liber.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

První přestup - olomoucký stoper Tomáš Kalas (vlevo) dostává od sportovního ředitele Franka Arnesena dres Chelsea.

Paradoxem je, že český reprezentant přetrhal vazby s Chelsea právě v den, kdy do vedení klubu nastoupil jeho bývalý brankář Petr Čech.

Kalas je však především rád, že o novém angažmá má jasno ještě před startem přípravy.

„Samozřejmě je úleva, že konečně vím, kde budu a že budu hrát za tým, kterému patřím. Jsem rád, že se všechno dotáhlo a že si mohu vytvořit vztah s klubem a s fanoušky. V Chelsea to bylo složitější, protože jsem tam byl v podstatě jen jednu sezonu a odehrál dva ligové zápasy. Paráda, že se to povedlo. Navíc mohu být od samotného začátku přípravy s týmem a budu moci jít do sezony s tím, že jsem absolvoval skoro celou přípravu," líčí Kalas po přestupu.

Reklama

Související témata: