Hlavní obsah

Odchod legendy! Anglická fotbalová stálice oznámila ukončení kariéry

Londýn/Praha

Usoudil, že nastal ten správný čas. Osmatřicetiletý anglický útočník Peter Crouch se dnes po 21 letech rozhodl uzavřít svoji bohatou fotbalovou kariéru, během níž dosáhl úspěchů třeba v dresech Liverpoolu a Tottenhamu. Úmysl oznámil na svém twitterovém účtu.

Foto: Profimedia.cz

Peter Crouch (na fotografii během březnového utkání Burnley – Leicester) se rozhodl ukončit kariéru.

Článek

„Naše krásná hra mi dala všechno. Jsem tak vděčný každému, kdo mi pomohl se sem dostat a zůstat tu po tak dlouhou dobu," napsal Crouch, který uvedl, že k rozhodnutí skončit došel po dlouhých úvahách.

Začínal v Tottenhamu, kam se také během své 21 let dlouhé kariéry vrátil, ale prošel i mnohými dalšími kluby – namátkou třeba Queens Park Rangers, Aston Villou, Southamptonem či Stoke City, kde strávil vůbec nejdelší dobu. Naposledy hrál za Burnley.

Největších úspěchů pak dosáhl v Liverpoolu. V roce 2006 s klubem z Anfield Road vyhrál FA Cup i Community Shield (Superpohár), o rok později se s Reds podíval dokonce až do finále Ligy mistrů – v Aténách ale jeho tým podlehl milánskému AC.

Celkově si anglický reprezentant z MS 2006 i 2010 připsal 468 startů v Premier League, během nichž zaznamenal 108 vstřelených gólů. Za reprezentaci se trefil 22krát.

„Kdybyste mi v sedmnácti řekli, že budu hrát na mistrovstvích světa, dostanu se do finále Ligy mistrů, vyhraju FA Cup a vstřelím 100 gólů v Premier League, za každou cenu bych se vám vyhýbal," vzpomíná Crouch na svou bohatou kariéru.

„Je to sen, který se stal skutečností," uzavírá svůj příspěvek fotbalista, který se proslavil také robotím tancem, jímž oslavoval některé své branky.

V textu pro Daily Mail pak Angličan napsal, že původně chtěl hrát do čtyřiceti, a přiznal, že představa odchodu do důchodu byla pro něj děsivá. Jenže okolnosti z posledních sezon ho podle jeho slov donutily si uvědomit, že skončit je to správné rozhodnutí.

„Bylo obtížné přijmout, že se z někoho, kdo hraje pravidelně v základní sestavě, stane ten, jehož role je omezena na naskočení z lavičky na 10 až 15 minut," napsal.

Reklama