Hlavní obsah

Brazilský stoper Luiz odchází z Chelsea do Arsenalu

Londýn/Praha

Brazilský fotbalový obránce David Luiz odchází podruhé v kariéře z Chelsea a bude hrát za jejího londýnského rivala Arsenal. Kanonýři podle BBC zaplatí za dvaatřicetiletého stopera osm milionů liber (224 milionů korun).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce David Luiz podruhé opouští Chelsea.

Článek

Luiz by měl ve středu obrany Arsenalu nahradit Laurenta Koscielného, jenž v úterý odešel do Bordeaux. Svěřence trenéra Unaie Emeryho by měl také do dnešního konce přestupního období v Premier League posílit levý obránce Kieran Tierney z Celticu.

Šestapadesátinásobný brazilský reprezentant Luiz strávil v Chelsea během dvou angažmá šest a půl roku. Na Stamford Bridge přišel poprvé v roce 2011 z Benficy a působil tam do roku 2014, kdy přestoupil do Paris Saint-Germain.

V roce 2016 se hráč, jenž je na hřišti snadno rozpoznatelný díky hřívě kudrnatých vlasů, do Chelsea vrátil. Poslední soutěžní zápas za Blues odehrál na konci května ve finále Evropské ligy v Baku, v němž Chelsea porazila 4:1 právě Arsenal.

Dosud posledním hráčem, jenž přestoupil mezi těmito dvěma londýnskými kluby, byl v roce 2015 Petr Čech. Český brankář se v Baku v dresu Arsenalu rozloučil s kariérou a do Chelsea se v létě vrátil ve funkcionářské roli.

Reklama