Hlavní obsah

Anglické kluby znovu utrácely, útočník Iwobi přestoupil z Arsenalu do Evertonu

Londýn

Útočník Alex Iwobi odešel z Arsenalu do Evertonu. Liverpoolský klub za třiadvacetiletého fotbalistu zaplatil 28 milionů liber, dalších šest činí podle BBC případné bonusy. Nigerijský reprezentant s Evertonem podepsal pětiletý kontrakt.

Foto: Sport.cz

Nigerijský útočník Alex Iwobi přestoupil z Arsenalu do Evertonu.

Článek

Iwobi působil v Arsenalu od roku 2015 a celkem za něj odehrál 149 zápasů a dal 15 branek. V minulé sezoně anglické ligy vynechal pouhé tři zápasy. Pro Everton je už sedmou posilou po brankáři Jonasi Lösslovi, obránci Djibrilu Sidibém, záložnících Andrém Gomesovi, Fabianu Delphovi a Jeanu-Philppovi Gbaminovi a útočníkovi Moise Keanovi.

Anglické fotbalové kluby hrající nejvyšší soutěž Premier League utratily podle společnosti Deloitte v letním přestupovém období za posily 1,41 miliardy liber (zhruba 39,5 miliardy korun). O dvě stě milionů liber tak zůstaly za rekordem z roku 2017.

Přestupové období, které v Anglii začalo 16. května, skončilo ve čtvrtek. Během posledního dne provedly kluby za 170 milionů liber (přes 4,7 miliardy korun) pouze 18 obchodů, což je nejméně přestupů od roku 2009.

Nejvíce za posily vydal Arsenal, který musel sáhnout pro 155 milionů liber (přes 4,3 miliardy korun). Činil se i Manchester United, který z Harryho Maguirea udělal nejdražšího obránce všech dob. Leicesteru za něj vyplatil 80 milionů liber (přes 2,2 miliardy korun).

Reklama

Související témata: