Hlavní obsah

Fanoušci Chelsea dávají Luizovi přestup sežrat. Jeho londýnskou restauraci vzali útokem

Londýn/Praha

Brazilský obránce David Luiz přestoupil ve čtvrtek z Chelsea k městskému rivalovi Arsenalu. Přestože je jeho působení u Blues ověnčeno mnoha úspěchy včetně triumfu v Lize mistrů, někteří příznivci klubu transfer nesou špatně. Luizova londýnská restaurace Babbo zaznamenala například nárůst negativního hodnocení. Internetoví vtipálci přidávají smyšlené příběhy o tom, co je během návštěvy zařízení vše potkalo.

Foto: Sport.cz

Brazilský fotbalista David Luiz přestoupil z Chelsea k městskému rivalovi Arsenalu. zdroj: www.arsenal.com

Článek

Zdá se, že dvaatřicetiletý Brazilec to po přestupu do Arsenalu u fanoušků Blues nebude mít zrovna jednoduché. Luiz toho přitom za Chelsea neodehrál málo – zvládl téměř 250 utkání. Jeho působení na Stamford Bridge je navíc ověnčeno ligovým titulem, triumfem v Lize mistrů, dvěma výhrami Evropské ligy a dvěma poháry FA Cupu.

Pro některé příznivce je ale zkrátka odchod k městskému rivalovi neodpustitelným prohřeškem. Svou frustraci se rozhodli ventilovat skrze internetové hodnocení známé londýnské restaurace Babbo, kterou Luiz vlastní. Ihned po přestupu se začaly na různých webech a aplikacích rojit negativní jednohvězdičkové komentáře k zařízení. Nápaditost recenzentům přitom zjevně nechybí.

Místo zamořené krysami

„Sem už se nikdy vracet nebudu, všude po place pobíhají krysy, v jídle jsem našel nějaké kudrnaté vlasy" napsal například jeden z uživatelů sociální sítě. „Miloval jsem tuhle restauraci, ale v posledních dnech, jako by šla kvalita prudce dolů. Pokud bych to měl k něčemu přirovnat: Je to jako byste byli na místě, které vypadá jako Liga mistrů a najednou ze dne na den vše spadlo do průměru Evropské ligy," narážel jeden z uživatelů na to, že si Luiz přestupem ze sportovního hlediska pohoršil.

Brazilský obránce v Chelsea v květnu prodloužil smlouvu o dva roky. Zdá se, že čáru přes rozpočet další spolupráci ale udělal příchod legendárního Franka Lamparda na lavičku Blues. Ten měl s Luizem údajně počítat jen pro roli náhradníka, což bylo zřejmě pro chasníka zvyklého na to být oporou obrany málo.

Chelsea v předchozím ročníku ostrovní soutěže obsadila třetí příčku a zvítězila v Evropské lize. Lampard se v nadcházející sezoně pokusí vrátit klub na výslunní v Premier League a uspět v Lize mistrů. Arsenal čeká boj v Evropské lize.

Reklama

Související témata: