Hlavní obsah

Mourinho po průšvihu kritizoval hráče. Nezajímá mě, co jiní říkají, kontruje Lampard

Manchester/Praha

Velký průšvih. Jinak ani nelze nazvat výsledek úvodního utkání sezony londýnské Chelsea, která pod novým manažerem Frankem Lampardem na hřišti Manchesteru United svůj první zápas ztratila poměrem 0:4. Výsledkově tak šlo o nejhorší manažerský debut v Premier League od října 2013, kdy podlehl Sunderland pod vedením Guse Poyeta stejným poměrem Swansea.

Foto: Sport.cz

José Mourinho v pozápasovém studiu po utkání Manchester United - Chelsea kritizoval hráče Blues (ilustrační foto).

Článek

Přitom tým kolem bývalého legendárního záložníka předvedl vlastně docela sympatický a aktivní výkon, což se odráží i ve statistikách. V držení míče Blues lehce dominovali, zahrávali více rohů než soupeř, na svém kontě měli více střel i střel na bránu. Ke cti jim slouží i to, že nastoupili hned se třemi odchovanci v základní sestavě, počítáme-li mezi ně i Andrease Christensena, který se k londýnskému klubu připojil v patnácti letech. Kromě něj na pažit vyběhli i Mason Mount a Tammy Abraham.

Blues tak nejspíš mají na čem stavět. Koneckonců manažer londýnského klubu Frank Lampard uvedl, že v utkání bylo „mnoho elementů", které se mu líbily. A manažer United Ole Gunnar Solskjaer také uznal, že jeho tým měl štěstí, že vedl už o poločase. Jenže proměnit své šance - na rozdíl od soupeře - Chelsea nedokázala, navíc vyrobila hned několik chyb v obraně a výsledek tak hovoří možná až příliš krutě jasně pro United.

Navzdory slušným statistikám se navíc někteří hráči v modrém museli po zápase potýkat s kritikou. Jejím autorem nebyl nikdo jiný než bývalý manažer obou klubů José Mourinho, který je známý tím, že se názorem nebojí jít proti proudu a často si nebere servítky.

Portugalec v pozápasovém studiu na Sky Sports kritizoval třeba již zmíněného mladíčka Masona Mounta. To se ale nelíbilo Lampardovi. Když se na tiskové konferenci o Mourinhových slovech dozvěděl, okamžitě kontroval.

„Nelíbil se mu výkon Masona Mounta? Vážně řekl Mason Mount?" divil se bývalý záložník. „Nezajímá mě, co někdo jiný říká," cituje bývalé číslo osm server BBC Sport.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Frank Lampard (vpravo) po nevydařené premiéře na lavičce Chelsea se svými svěřenci Mateem Kovačičem a Pedrem.

Ať už byl ale herní projev Chelsea jakkoli aktivní, hned v prvním utkání sezony zažila opravdu pořádný debakl. Takový, na který čerstvý vítěz Evropské ligy není dvakrát zvyklý. A pokud chce klub ze Stamford Bridge své úspěchy namlsané fanoušky uspokojovat dalšími dobrými výsledky, bude muset v dalších zápasech pořádně přidat...

Reklama