Hlavní obsah

Úpadek kanonýra za miliardu. Bývalý sparťan Bony trénuje s týmem ze čtvrté ligy

Před pár roky patřil k nejlepším útočníkům světa, jenže jeho hvězdná sláva již nějaký čas notně uvadá a nyní má problém najít angažmá. Ex-sparťanský kanonýr Wilfried Bony aktuálně trénuje s týmem anglické čtvrté nejvyšší soutěže Newport County.

Foto: Sport.cz

Útočník Wilfried Bony stále nemá angažmá

Článek

Fotbalistovi z Pobřeží slonoviny vypršela v červnu smlouva se Swansea City a po návratu z mistrovství Afriky na nový kontrakt stále čeká. Poslední půlrok strávil někdejší forvard Stoke a Manchesteru City na hostování v katarském Al-Arabí.

Bony se podle svých slov udržuje ve skvělé kondici individuálním tréninkem s osobním koučem, aby byl připraven vrátit se na špičkovou úroveň. V herní kondici se udržuje v Newportu, což potvrdil manažer týmu Michael Flynn, který se pochlubil společnou fotkou s někdejší hvězdou Manchesteru City.

„Je skvělé, že s námi Wilfried Bony trénuje. Má excelentní pracovní morálku a zažitý vysoký profesionalismus. Kluci se mají od něj co učit," pochvaluje si Flynn přítomnost třicetiletého útočníka.

Wilfireda přibrzdilo zranění křížového vazu v únoru 2018, které ho vyřadilo na devět měsíců ze hry. Vrátil se v listopadu, ale za Swansea už nasbíral jen sedm startů, pak odešel na hostování do Kataru.

„Teď jsem volným hráčem, poctivě plním tréninkový plán. Budu mít schůzku se svým agentem, s nímž projednám, zda jsou nějaké konkrétní nabídky a jaká bude moje budoucnost. Hodně se jedná, ale zatím o nic konkrétního. Nevím, jaké možnosti se mi nabídnou," krčí rameny útočník, jenž před čtyřmi roky přestoupil do Manchesteru City v přepočtu za miliardu korun.

Reklama

Související témata: