Hlavní obsah

Příšerná série. Tým skoro půl roku nevyhrál soutěžní zápas

Huddersfield/Praha

Jaké je vítězství, to v rámci soutěžních utkání fotbalisté Huddersfieldu už hodně dlouho nezažili. Naposledy si ten pocit mohli vychutnat v únoru. Anglický tým, který v loňské sezoně skončil v Premier League beznadějně poslední, se zatím nedokázal vzchopit ani v novém ročníku. Nezadařilo se mu zatím ani ve druhé anglické lize Championship ani v Carabao Cupu.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Huddersfieldu (v oranžovém) během zápasu s QPR. Ani v něm nedokázali smolnou šňůru nevítězství přerušit.

Článek

Poslední soutěžní výhra Huddersfieldu se datuje na 26. únor letošního roku, kdy The Terriers, jak se fotbalistům anglického klubu přezdívá, dokázali v rámci Premier League porazit Wolverhampton. Ani před tím to přitom nebyla žádná sláva. Zisk tří bodů totiž tehdy fotbalisté Huddersfieldu slavili opět po delší době – konkrétně po třech měsících, předchozí vítězství zaznamenali na konci listopadu 2018 shodou okolností také proti Wolves. Mezi oběma tříbodovými zápasy pak 14krát prohráli a jednou remizovali.

Jak dlouho budou čekat?

A od únorového triumfu hráči Huddersfieldu zase nezvládli ani v jednom ze soutěžních zápasů naplno bodovat. Ve třinácti soutěžních duelech si od té doby připsali deset proher a tři remízy. Druholigovou štaci začali prohrou s Derby a remízou s QPR, naposledy prohráli v rámci Carabao Cupu s třetiligovým Lincolnem.

Bilance je tedy pro anglický klub skutečně hrozivá: za téměř devět měsíců vyhrál Huddersfield jediné utkání, únorové vítězství bylo jeho jedinou soutěžní výhrou v tomto roce. Přitom to před sezonou vypadalo poměrně nadějně. V přípravě, v rámci níž se anglický klub utkal třeba s druholigovým německým Hamburkem nebo s francouzským Montpellierem, Huddersfield neprohrál. Teď se však zdá, že zajel zpět do starých kolejí. Jak dlouho bude ještě na soutěžní výhru čekat?

Reklama