Hlavní obsah

Nechutné útoky a vyhrožování smrtí. A to všechno kvůli zahozené penaltě

Wolverhampton/Praha

Nejbohatší a nejlepší soutěž na světě. To je v očích expertů i fanoušků anglická Premier League. V poslední době ale o sobě prestižní liga dává vědět i hodně odporným způsobem. Fanoušci hrubě urážejí hráče tmavé pleti. Na stadionech i na sociálních sítích. Naposledy to poznal třeba Paul Pogba, hvězda Manchesteru United. V duelu proti Wolverhamptonu nedal penaltu a fanoušci mu vyhrožovali smrtí. "Zabiju gorilu," napsal třeba jeden z nich.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Pogba z Manchesteru United zahodil v utkání s Wolverhamptonem penaltu. Od té chvíle čelí nechutným útokům.

Článek
Fotogalerie

Paul Pogba se během léta snažil o přestup z Manchesteru United, mluvilo se o velkém zájmu Realu Madrid, nakonec však francouzský reprezentant pokračuje v klubu z Old Trafford. A teď možná lituje, že se přestup neuskutečnil.

Když v pondělí večer zahodil za stavu 1:1 pokutový kop v duelu na hřišti Wolverhamptonu, možná ani netušil, jak nechutnou kampaň neproměněná penalta vyvolá. Známý hráč od té chvíle čelí nechutným urážkám. Francouz nedal za poslední rok čtyři penalty a na Twitteru hned čelil rasistickým útokům. "Pogba je špinavý n..r, Zabiju gorilu," objevilo se také na internetu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Zklamaný Paul Pogba by se nejraději neviděl. Hvězda Manchesteru United zahodila v utkání s Wolverhamptonem penaltu a tým z Old Trafford to stálo body.

Zloby a šílených ataků byly podle SunSportu desítky. Zmíněný server si všímá toho, že v posledním týdnu hned třikrát čelili hráči tmavé pleti podobným útokům, kdy je hrubiáni nazývali třeba opicemi.

Manažer Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer se postavil za Pogbu. Dobře ví, že neproměněná penalta prostě patří k fotbalu. "Máme dva hráče, kteří jsou na penaltu určení. A je na nich, aby se na hřišti dohodli, který z nich si v dané chvíli věří víc," poznamenal manažer United. "Paul už proměnil hodně penalt, takže nevidím žádný problém, že šel kopat i tentokrát," dodal.

Reklama

Související témata: