Hlavní obsah

Zastavte rasismus! hlásají anglické velkokluby a žádají schůzku s Twitterem

Londýn

Rasistické příspěvky směrem k Tammymu Abrahamovi z Chelsea jsou pro londýnský klub impulsem k reakci. Zástupci celku ze Stamford Bridge proto žádají provozovatele sociální sítě Twitter, aby zahájili jednání o radikálních opatřeních. Chelsea se tak připojila k Manchesteru United, který si také stěžoval na uživatele Twitteru.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Tammy Abraham při neúspěšné penaltě z finále Superpoháru.

Článek

21letý útočník upadl v nemilost po utkání Superpoháru, v němž Chelsea podlehla Liverpoolu 2:3 na penalty, když právě rozhodující pokutový kop nezvládl rodák z Londýna s africkými kořeny.

Chelsea následuje Manchester United, který zkraje týdne také vyhlásil válku těm, kteří počastovali výhružkami Paula Pogbu. Francouzský středopolař neproměnil penaltu v ligovém duelu s Wolverhamptonem, za což byl terčem internetových útoků.

Za Pogbu se postavili spoluhráči Harry Maguire a Marcus Rashford, kteří obvinili provozovatele sociální sítě, že nedělá maximum pro potlačení rasistických projevů.

„Každý veřejný účet by měl být ověřený pasem či řidičským průkazem," navrhuje Maguire, jenž je novou tváří na Old Trafford. „Manchester United je rodina a Paul Pogba je její významnou součástí. Útok na něj je útokem na nás všechny," uvádí Rashford.

Vedení amerického provozovatele Twitteru už podle listu The Sun přislíbilo opatření pro zmírnění projevů rasismu, jedním z prvních kroků má být důkladnější sledování 50 vybraných účtů fotbalistů tmavé pleti, respektive reakcí na ně.

Reklama

Související témata: