Hlavní obsah

Slavnému anglickému klubu hrozí zánik. Na záchranu zbývají hodiny

Slavný anglický klub Bolton Wanderers čelí zániku. Na vině jsou finanční problémy. O osudu jedné z nejstarších ostrovních fotbalových značek se má rozhodnout v úterý do 17:00 hodin. Do té doby musí dojít k prodeji, nebo k předání přesvědčivých argumentů pro prodloužení termínu ultimáta. Bývalý prvoligový klub, nyní hrající třetí nejvyšší soutěž, je od května v nucené správě.

Foto: Sport.cz

Anglickému klubu Bolton Wanderers hrozí zánik. Ilustrační foto

Článek

Dočasný správce Paul Appleton uveřejnil podle britských médií důkazy o tom, že jednání o prodeji klubu v sobotu ztroskotala. V oficiálním stanovisku se dále píše, že pokud se do úterních pěti hodin nepodaří oběma stranám nalézt kompromis, proces zániku organizace a rozvázání veškerých smluv s anglickou asociací EFL započne ve středu.

Trotters, jak se Boltonu přezdívá, hráli Premier League naposledy v sezoně 2011/12. V roce 2016 se propadli až do třetí ligy. V následujícím ročníku sice postoupili zpět do druhé nejvyšší soutěže, ale pro letošní sezonu tým znovu spadl až do League One, kterou navíc začal s dvanáctibodovým odečtem kvůli úpadku do nucené správy. Ze čtyř úvodních kol získali Klusáci pouze jeden bod za remízu. Poslední dva duely prohráli poměrem 0:5.

Bolton je jedna z tradičních ostrovních fotbalových organizací. Založen byla už v roce 1874. Wanderes (Poutníci) hráli nejvyšší anglickou soutěž s přestávkami 73 let, nejlépe skončili na třetím místě. Mezi největší úspěchy týmu ze severu Anglie patří zisk FA Cupu, který Bolton v první polovině 20. století získal celkem třikrát.

Reklama

Související témata: