Hlavní obsah

Kloppova opilecká jízda: Byl jsem zlitý. Probudil jsem se v náklaďáku a vezl mě Turek s kuřaty

Londýn/Praha

Musela to být pořádná jízda. Současný kouč fotbalového Liverpoolu Jürgen Klopp zavzpomínal v dokumentu společnosti Amazon Prime, který teprve bude mít premiéru, na divoké oslavy svého prvního velkého titulu v trenérské kariéře s Dortmundem z roku 2011. Impulzivní kouč se do oslav evidentně obul naplno.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Jürgen Klopp umí slavit úspěchy naplno

Článek

„Byl jsem opravdu hodně zlitý, což se z některých rozhovorů dalo poznat. A nepamatuji si moc, co by dávalo nějaký smysl," přiznal Klopp v dokumentu.

„Jedno si ale pamatuju. Ani nevím, jestli jsem to už někde říkal. Najednou jsem se probudil v náklaďáku v garáži, ale nemám ponětí o tom, co se dělo hodiny předtím. Vzbudil jsem se, vylezl jsem z auta a zjistil, že jsem ve velké tovární hale. Šel jsem pak přes dvůr a viděl siluetu muže," pokračoval kouč.

„Tak jsem zapískal, protože umím pískat opravdu hlasitě. Muž zpomalil. Chvíli jsem počkal a uviděl Aki Watzkeho (Hans-Joachim Watzke, ředitel Borussie). Byli jsme tam jen my dva," vzpomínal Klopp.

Nakonec jim nezbylo nic jiného, než si zkusit stopnout u silnice odvoz. Jenže návrat do města, jehož velká část byla uzavřena, kvůli mistrovským oslavám, to nebyl zrovna jednoduchý:

„Aki zastavil starý mercedes. Byl to nějaký turecký týpek s dodávkou. A Aki říkal: ´Odvez nás k Italovi.´ (pravděpodobně italská restaurace Piazza Navona, kde dortmundské oslavy probíhaly). ´Ne, tam vás nevezmu,´odmítal. Aki sáhl do peněženky, vyndal 200 eur a řekl: ´Ale odvezeš.´ když viděl peníze, tak souhlasil."

„Aki seděl vpředu, já vzadu. Hlavou jsem pořád bouchal do strany, byl jsem trochu unavený. Pořád jsem slyšel nějaké ťukání. Myslel jsem, že se mi to zdá, ale najednou jsem viděl, že kufr je plný kuřat," vybavil si Klopp.

Pro Dortmund vybojoval první titul po devítiletém čekání a v následující sezoně ho obhájil. Poté se přesunul do Liverpoolu a ani tam se při oslavách nijak nešetří. Fanoušci Reds si jistě dobře pamatují, že se alkoholu při veselí po triumfu v Lize mistrů rozhodně nevyhýbal.

Reklama

Související témata: