Hlavní obsah

Klopp prý odmítl prodloužit smlouvu s Liverpoolem kvůli anglickému počasí. Skutečnost je ale jiná

Neapol/Praha

Vtip, který nikdo nepochopil. Agent německého trenéra Jürgena Kloppa se v nedávném rozhovoru nechal slyšet, že za Kloppovu neochotu prodloužit smlouvu s Liverpoolem může anglické počasí. Zpráva o překvapivém důvodu odmítavého postoje k podepsání nového kontraktu se okamžitě začala šířit jako lavina. Obhájce trofeje vše uvedl na pravou míru na tiskové konferenci před úterním soubojem Ligy mistrů v Neapoli. Jednalo se prý o typický německý humor, který novináři nepochopili.

Foto: Lee Smith, Reuters

Trenér Liverpoolu Juergen Klopp na tréninku před úterním vstupem do nového ročníku Ligy mistrů proti Neapoli.

Článek

Rodák ze Stuttgartu má kontrakt do roku 2022 a Liverpool prý velmi stojí o to, aby Kloppova éra u Reds pokračovala i po tomto datu. Tvrzení agenta Marca Kosickeho, že za trenérovou neochotou prodloužit smlouvu na Anfield stojí deštivé počasí a dlouhé noci, dvaapadesátiletý stratég označil za vtip. Informoval o tom server Sky Sports.

„Na tomhle tvrzení není pravdivého vůbec nic," nechal se slyšet Klopp na tiskové konferenci před vstupem obhájců do nového ročníku Ligy mistrů v Neapoli. „On se snažil být vtipný, tak já teď budu seriózní. To byl typický německý humor. Já s počasím v Anglii nemám nejmenší problém," uvedl kouč věc na pravou míru před přítomnými novináři v tiskovém centru na stadionu San Paolo v Itálii.

„Počasí nikdy nebude kritériem k tomu, abych si podle něj vybíral, kde budu trénovat, nebo abych kvůli němu odcházel pryč," vysvětlil německý stratég. Ovšem o tom, že by měl zájem o pokračování na Anfield i po roce 2022, z jeho úst nepadlo ani slovo. Na vyřešení palčivé otázky případného setrvání na lavičce Liverpoolu si příznivci Reds a fanoušci trenérského esa Kloppa budou muset zřejmě ještě nějakou dobu počkat.

Reklama

Související témata: