Hlavní obsah

Šestnáctiletý mladík šokoval Manchester United. Druhý den musel zpátky do školy

Manchester/Praha

Moment, na který v životě nezapomene. Šestnáctiletý fotbalista třetiligového Rochdaleu Luke Matheson vyrovnal v 76. minutě na 1:1 středeční zápas třetího kola anglického Ligového poháru proti Manchesteru United na Old Trafford. Teenager svou trefu před 58 tisíci diváků slavit příliš dlouho nemohl, druhý den ráno psal test z psychologie. Rudí ďáblové rozhodli o postupu do osmifinále až v penaltovém rozstřelu.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Šestnáctiletý obránce Rochdaleu Luke Matheson slaví vyrovnávací trefu proti Manchesteru United na Old Trafford během třetího kola Anglického poháru.

Článek

Příběh jako z pohádky prožil během středečního večera Luke Matheson. Poté, co favorizovaný domácí tým poslal do vedení jen o rok starší Mason Greenwood, obránce Matheson zavelel k velkému zdramatizování zápasu. Jeho trefa ze 76. minuty Manchesteru postup pořádně zkomplikovala.

Talentovaného fotbalistu čekal druhý den ráno návrat zpět na zem. Napsat musel totiž test z psychologie. "Učím se rád, baví mě to. Fotbal není žádná jistota, nikdy nevíte, co bude. Můžete být nejlepší na světě, ale stát se může cokoli. Chci mít záložní plán," uvedl anglický reprezentant do 17 let, který debutoval v dresu Rochdaleu v třetí lize letos v lednu.

„Jsem fanoušek Norwiche, můj táta pochází z Norwiche, a tak mě k tomu celý život vedl. Ale spoustu mých přátel fandí United. Abych řekl pravdu, ještě jsem nezapnul telefon, bojím se toho, co přijde," pobavil Matheson novináře BBC.

Slova chvály měl pro mladíka i jeho trenér. „Luke je výjimečný chlap. Na jeho věk vůbec nebereme ohled. Považujeme ho za hotového hráče," řekl na adresu mládežnického reprezentanta kouč Brian Barry-Murphy.

Zatímco na jedné straně panovalo ze středečního zápasu unešení z parádního výkonu mladíčka hájícího barvy třetiligového Rochdaleu, o opačných pocitech mohou hovořit fanoušci United. A zejména pak kouč Ole Gunnar Solskjaer, pod kterým se po dalším nepřesvědčivém výkonu jeho svěřenců čím dál tím více houpe jeho rozviklaná trenérská židle.

Manchester narazí v osmifinále Anglického poháru na Chelsea. To, jestli Solskjaer ještě vůbec bude u tohoto duelu vůbec není jisté. Osmé místo a osm bodů po šesti odehraných kolech Premier League je zkrátka na velkoklub střihu Manchesteru United skutečně málo.

Reklama

Související témata: