Hlavní obsah

Přestup Fekira do Liverpoolu údajně zhatil falešný agent

Paříž

Pokud si fotbaloví fanoušci v Anglii lámali hlavu nad tím, proč ztroskotal transfer Nabila Fekira z Lyonu do Liverpoolu, hráčův bývalý agent Jean-Pierre Bernes jim dává velmi šokující odpověď. „Bylo to bizarní. Mysleli jsme si, že jsme ve filmu Walta Disneyho,“ líčí historku o tom, jak jeho někdejšího klienta, francouzského ofenzivního záložníka, začal zčistajasna zastupovat fotbalistův švagr.

Foto: Profimedia.cz

Poté, co ztroskotal přestup Nabila Fekira do Liverpoolu, nastupuje francouzský reprezentant za Betis Sevilla.

Článek

„Nabil byl pro Liverpool prioritou. Pracoval jsem se zástupci klubu na jeho přestupu čtyři měsíce, vše bylo připraveno k dokončení," uvádí Bernes pro televizní stanici Canal Plus a hojně jej citují britská média.

„Nabil už věděl o tom, že je připravena smlouva na pět let za 45 milionů liber. A v den, kdy měl být kontrakt podepsán, přijeli právník s Nabilovým švagrem a ten řekl: Vše zastavte, jednání musí začít znovu," vyprávěl agent.

„Nevyšlo to ze dvou důvodů. Hráč neprošel zdravotní kontrolou a když chcete podepsat s tak velkým klubem, jakým je Liverpool, musíte mít jistý přístup. Když pánové z Liverpoolu viděli tohle divadlo...," zlobí se Bernes, který zároveň nevidí problém v tom, aby se transfer dotáhl i přes Fekirovy zdravotní komplikace. „Občas, když je hráč zraněný, tak zástupci klubu vyvinout úsilí, aby se přestup dotáhl."

Problém tak prý byl především v chování Fekira a jeho příbuzného. „Nabilův švagr se začal chovat jako hráčův agent, skutečně si řekl o provizi," prozrazuje Bernes.

„Nabil je s hlavou v oblacích, očividně se změnil, zástupce Liverpoolu ani nepozdravil. Přijeli tam po lékařských testech, všichni se koukali jeden na druhého, pánové Liverpoolu jen zírali, co se děje. Styděl jsem se," dodává agent, který již Fekira nezastupuje. Ten nakonec zamířil do španělského Betisu Sevilla.

Reklama

Související témata: