Hlavní obsah

Manchester United si pojistil šikovného mladíka, který debutoval v Premier League

Praha

Mason Greenwood, vycházející hvězda z akademie Manchesteru United, podepsal v pátek novou smlouvu, která ho v klubu udrží až do června 2023, s možností prodloužení o další rok. "Hrát v prvním týmu je mým splněným snem," říká Greenswood.

Foto: Sport.cz

Mason Greenwood je vycházející hvězdou Manchesteru United

Článek

Osmnáctiletý mladík je produktem slavné akademie klubu. V Manchesteru United je už od svých sedmi let. Stal se nejmladším hráčem v historii klubu, který nastoupil do zápasu Premier League. V květnu letošního roku ho trenér Ole Gunnar Solskjaer postavil proti Cardiffu a nemohl si ho vynachválit.

"Mason prošel naší vynikající akademií a těšíme se z pokroku, kterého dosáhl. V tak mladém věku už zvládá velké tempo a je fotbalově velmi chytrý," řekl Solskjaer.

"Od doby, kdy vstoupil do prvního týmu, zaujal opravdu každého svou rychlostí a přístupem. Má všechny atributy pro to, aby se jednou stal tím nejlepším hráčem. Mason se stále učí a díky jeho pracovní morálce není pochyb o tom, že má před sebou vynikající budoucnost," nešetřil chválou norský trenér Manchesteru United.

Čas a přibývající starty ukážou, jestli se Solskjaer nemýlil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články