Hlavní obsah

Neskutečné dělo! Rashford se trefil z 30 metrů a dvěma góly vyřadil Chelsea

Parádní večer prožil ve středu útočník Manchesteru United Marcus Rashford, který dvěma góly při výhře 2:1 vyřadil v osmifinále Ligového poháru Chelsea. Hlavně při druhé trefě si anglický fotbalový reprezentant připravil pro publikum na Stamford Bridge málo vídanou parádu. Jeho rána z přímého volného kopu ze vzdálenosti kolem 30 metrů zaplavala vzduchem, gólmanovi nedala šanci a Rudé ďábly k nevoli londýnských fanoušků poslala do čtvrtfinále.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Útočník Manchesteru United Marcus Rashford sestřelil dvěma góly Chelsea v osmifinále Ligového poháru.

Článek

Fotbalisté, fanoušci i vedení United neprožívají zrovna šťastné období. Kritika se v úvodu sezony nevyhnula ani dvaadvacetiletému útočníkovi Marcusovi Rashfordovi, jehož výkony v prvních 10 kolech Premier League zůstávají v očích veřejnosti za očekáváním, přestože si v nich připsal 5 branek.

Rashfordova forma ale zdá se míří vzhůru, stejně jako se postupně zvyšují výkony Solskjaerovy ekipy. Výhru 2:1 v osmifinále nad Chelsea dirigoval dvaadvacetiletý fotbalista dvěma zásahy. Nejprve z penalty v 25. minutě. A když Michy Batshuayi pěknou akcí ve druhém poločase vyrovnal na 1:1, ke slovu se měl znovu brzy dostat Rashford.

V 73. minutě si anglický reprezentant postavil míč k přímému volnému kopu z dobrých 30 metrů od branky. Jeho dělovka zaplavala vzduchem a bezpečně zapadla přesně do horního rohu Caballerovy svatyně. Argentinský gólman byl podle všeho bez nejmenší šance. United si posléze vedení 2:1 pohlídali a v Ligovém poháru mohou vyhlížet svého čtvrtfinálového soupeře.

Pro United znamenal středeční postup už třetí výhru v řadě na hřišti soupeřů, když před Chelsea dokázali svěřenci norského kouče porazit venku Norwich v rámci Premier League a v Bělehradu Partizan v rámci Evropské ligy.

Reklama

Související témata: