Hlavní obsah

Platím 2000 liber za tuhle sr***, jdi do ******! Hvězda Arsenalu to na ulici schytala od fanoušků

Na tohle by nejraději zapomněl. Hvězdný útočník Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang si koncem týdne osobně vyslechl názor fanoušků na to, co si myslí o výsledcích jejich oblíbeného klubu v letošní sezoně. Příznivci Gunners odchytli třicetiletého fotbalistu po nepovedeném domácím utkání s Crystal Palace (2:2), když uvázl v zácpě ve svém luxusním voze. Nevraživost mezi ochozy a kádrem zjevně roste. Arsenal navíc končí také v poháru po penaltovém vyřazení od Liverpoolu.

Foto: David Klein, Reuters

Pierre-Emerick Aubameyang

Článek

Gabonský reprezentant Aubameyang se v neděli vracel z nepovedeného domácího představení ulicemi Londýna ve svém luxusním Lamborghini Aventador, když ho obestoupila skupinka rozhořčených fanoušků. 5. místo v Premier League, domácí remíza s Crystal Palace a nevraživost mezi ochozy Emirates Stadium a kapitánem Granitem Xhakou jako by byly katalyzátorem hněvu fanoušků Arsenalu.

„Platím 2000 liber za tuhle sr***, jdi do ******!" křičel na něj jeden z příznivců a narážel na fakt, že permanentka na domácí zápasy Gunners stojí 1800 liber (cca 53 000 korun) a výsledky svěřenců Unaie Emeryho tomu ani zdaleka neodpovídají.

O tom, že Arsenalští neprožívají dvakrát šťastné období, svědčí i nedělní roztržka mezi londýnskými fanoušky a kapitánem Xhakou. Ten v utkání s Crystal Palace rozhořčeně gestikuloval na tribuny a nadával všem kolem poté, co byl za stavu 2:2 střídán, plíživým pohybem se k nelibosti všech sunul do útrob stadionu a byl u toho vybučen. Vzteklé stržení dresu dost možná předznamenalo jeho konec na Emirates, jak se následně poměrně často vykřikovalo na sociálních sítích.

Sedmadvacetiletý Švýcar se ve středu při Ligovém poháru proti Liverpoolu nevešel ani na lavičku. Co bude s Xhakou dál, zdá se, není vůbec jisté. Přestože se situaci snaží žehlit kouč Emery, který se nechal slyšet, že kapitána celá situace mrzí, cítí se smutný a zdevastovaný. Kdo by ale čekal fotbalistovu omluvu, ten by čekal doposud marně.

Aby toho pro příznivce Gunners nebylo málo. Středeční Liverpoolská přestřelka v rámci Ligového poháru nabídla 10 branek, prodloužení a následný penaltový rozstřel, po kterém se z postupu radovala Kloppova družina.

Reklama

Související témata: