Hlavní obsah

Crystal Palace - Leicester 0:2Horor v Premier League. Hráči i fanoušci se zděšením chytali za hlavu, proč?

Londýn
Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru zvítězili v utkání 11. kola anglické ligy na hřišti Crystalu Palace 2:0. Tým Brendana Rodgerse tak zůstal díky lepšímu skóre na třetí příčce tabulky před Chelsea. Vítězný gól vstřelil v 57. minutě hlavou po rohovém kopu Caglar Söyüncü. Tottenhamu pak remizoval na Evertonu 1:1. Ligový zápas ovlivnilo vyloučení Son Hung-mina, po střetu s ním si André Gomes vážně poranil nohu a musel do nemocnice.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Vyloučený fotbalista Tottenhamu Son Hung-min opuští hřiště poté, co se v souboji s ním ošklivě zranil záložník André Gomes z Evertonu.

Článek

Fotbalová Anglie se vzpamatovává z pořádného šoku. Za všechno může hororové zranění André Gomese po souboji s hvězdou Tottenhamu Sonem v 79. minutě utkání. Korejec sice dostal nejprve jen žlutou kartu, nakonec byl ale vyloučen. Gomes totiž po souboji skončil s otevřenou zlomeninou nohy a okamžitě bylo signalizováno, že musí do nemocnice.

Šestadvacetiletý bývalý hráč Barcelony se v bolestech svíjel na trávníku, křičel bolestí. Fanoušci, kteří na zraněného hráče viděli, se zděšeně chytali za hlavu, podobně reagovali i někteří fotbalisté přímo na trávníku. Na pomoc spěchali i náhradníci. Seamus Coleman okamžitě volal zdravotníky, Dominic Calvert-Lewin držel hlavu zraněného hráče. Son, který zranění způsobil se cestou do útrob stadionu hrůzou rozplakal.

"Nechtěl jsem se moc dívat na to, co se Gomesovi stalo. Jediné, co můžu udělat, je popřát mu, aby se co nejrychleji uzdravil," prohlásila hvězda Tottenhamu Dele Alli. "Son je úplně zničený, pláče. Ale nebyla to jeho chyba. Je to skvělý člověk a teď je ze všeho nešťastný," dodal fotbalista Spurs.

Manažer Tottenhamu Mauricio Pochettino po utkání řekl, že je všem v klubu líto, co se stalo. "Jsem všichni zničení a můžeme zraněnému soupeři jen poslat přání, ať je v pořádku. Fotbal v takové chvíli není tím nejdůležitějším. Je to hodně nepříjemné a my se necítíme dobře," přiznal s tím, že Son je zničený z toho, co se stalo. "Určitě to nebyl z jeho strany záměr. Pro Andrého to byla nešťastný moment. Myslím, že Son neměl vidět červenou kartu," dodal.

Pro tureckého stopera šlo o první trefu v dresu Leicesteru, za který nastupuje od léta 2018. Dvě minuty před koncem pak po pohledné kombinaci na jeden dotek potvrdil výhru hostů desátou brankou v ročníku Jamie Vardy, nejlepší střelec ligy.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Crystal Palace - Leicester 0:2 (57. Söyüncü, 88. Vardy),
17:30 Everton - Tottenham

Reklama

Související témata: