Hlavní obsah

Burnley - Manchester City 1:4Jesus školil obranu domácích, výhru slaví i Crystal Palace

Roli favorita splnili v předehrávce 15. kola Premier League fotbalisté Manchesteru City, kteří zvítězili na hřišti Burnley jasně 4:1. Citizens se tak posunuli na druhé místo s osmibodovou ztrátou na první Liverpool. Reds však mají stejně jako třetí Leicester zápas k dobru. Ve druhém dnešním utkání slaví tři body fotbalisty Crystal Palace, jenž si poradili s Bournemouthem 1:0.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Gabriel Jesus a David Silva se radují z branky

Článek

Roli favorita začali hosté plnit ve 24. minutě a byla to opravdová paráda. Po Silvově přihrávce se krásnou ranou na vzdálenější tyč prosadil Gabriel Jesus a zajistil Citizens vedení 1:0. Hosté mohli do poločasu své vedení zvýraznit, ale Sterlinga i Silvu vychytal v nadějných příležitostech v pohodě chytající Nick Pope v brance Burnley.

A Jesus se do hlavní role pasoval i při druhém gólu hostů, když si v 50. minutě naběhl na přesný centr Bernarda Silvy a ranou pod břevno nedal domácímu gólmanovi šanci. Brazilský útočník mohl o čtyři minuty završit hattrick, jeho střela však jen těsně minula pravou tyč.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Gabriel Jesus znamenal pro obranu domácích velké nebezpečí

A o parádní trefy nebyla nouze i nadále. Definitivní naději domácích na případný obrat jim vzala 68. minutě, kdy se nechytatelnou bombou z hranici šestnáctky prezentoval Rodri a zvýšil na tříbrankový rozdíl.

Čtvrtý gól přidal v 87. minutě Riyad Mahrez, o dvě minuty později aspoň trošku radosti domácím fandům udělal Robbie Brady, který uzavřel skóre na konečných 4:1 pro Citizens.

Matěj Vydra strávil utkání jen na lavičce Burnley.

Crystal Palace vyhrál i v oslabení

První důležitý moment zápasu mezi Crystal Palace a Bournemouthem přišel v 19. minutě a domácí fanoušci z něho štěstím rozhodně nejásali. Po nevybíravém skluzu na protihráčovu holeň byl vyloučen obránce Mamadou Sakho.

Fotbalisty Crystal Palace však brzké oslabení příliš neotřáslo. V 54. minutě se do velké šance dostal Jordan Ayew, ale jeho hlavička jen těsně minula levou tyč Ramsdaleho branky. Hosté se ani přes početní výhodu do nebezpečných akcí nedostávali, výjimkou byla Solankeho příležitost v 75. minutě, kterou ale včas zablokovala domácí obrana.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté Crystal Palace se radují z vítězství

A tak se ke slovu dostali znovu domácí. V 76. minutě se parádní samostatnou akcí blýskl ghanský záložník Jeffrey Schlupp, který přešel přes tři obránce Bournemouthu a křižnou střelou zajistil domácím vedení.

Crystal Palace už těsné vedení udrželo, vyhrálo 1:0 a v tabulce se posunulo na páté místo. Bournemouth naopak prohrál počtvrté v řadě a je dvanáctý.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Crystal Palace - Bournemouth 1:0
Branka: 76. Schlupp
Burnley - Manchester City 1:4
Branky: 89. Brady - 24. a 50. Gabriel Jesus, 68. Rodri, 87. Mahriz

Reklama

Související témata: