Hlavní obsah

Náhrada za Premier League? Anglické kluby se snaží bavit fanoušky

Watford – Leicester 1:1, Bradford - Leyton Orient 1:0. Fotbalová Anglie sice kvůli hrozbě nákazy koronavirem přerušila až do 3. dubna soutěže, kluby na všech úrovních se ale dál snaží bavit fanoušky, jak jen to jde. Některé z nich proto v čase utkání sdílely na sociálních sítích zápasy v počítačové hře Football Manager. A řada fanoušků si to v době fotbalové krize nenechala ujít.

Foto: David Klein, Reuters

Watfordský Troy Deeney slaví gól proti Liverpoolu.

Článek

V Premier League měl hrát Watford proti Leicesteru a právě Sršni na Twitteru rozehráli zmíněný simulovaný zápas proti Liškám. Výsledek 1:1 některé fanoušky zklamal. „My už nevyhrajeme ani v počítačové hře," rýpl si do svého týmu jeden z nich.

„Kolikrát bychom museli pustit zápas, abychom neztratili body?" ptal se další. Nicméně účel byl splněn, fanoušci mysleli na fotbal a bavili se, byť třeba výsledek neodpovídal jejich představám.

Podobný krok udělal i Leyton Orient, klub hrající League Two. Ten dokonce prohrál v Bradfordu 0:1. Jeho fanoušci snahu klubu ocenili. „Nejdříve jsem se rozesmál a pak jsem skoro brečel," napsal jeden z příznivců.

„Děkujeme klubu, že se snaží nás pobavit. Je to skvělý nápad, jak zaplnit nečekanou fotbalovou prázdnotu. Těšíme se na další zápas," dodal další.

Reklama

Související témata: