Hlavní obsah

Jak dohrát Premier League? Několik zápasů denně ve slavném Wembley

Praha

Anglická Fotbalová asociace nabídla pro případné dohrání první ligy londýnský stadion Wembley a reprezentační tréninkové centrum St George's Park v Burtonu. Informoval o tom list The Times. Ve Wembley by se podle tohoto plánu mohlo odehrát několik zápasů denně, s diváky v hledišti se nepočítá.

Foto: Profimedia.cz

Bude se anglická liga dohrávat ve Wembley?

Článek

S myšlenkou soustředit více týmů na jedno místo přišly v minulých dnech například i zámořské soutěže NHL, NBA nebo MLB. Anglická Premier League byla kvůli pandemii koronaviru přerušena v polovině března a její pokračování závisí na uvolňování vládních restrikcí ve Velké Británii, kde na následky nemoci covid-19 zemřelo již více než deset tisíc lidí.

St George's Park by mohl klubům v době karantény sloužit jako tréninkové centrum. V areálu je 13 hřišť a hotel s 228 pokoji.

Pro dokončení ligy se vyslovil trenér Crystal Palace Roy Hodgson, který je kategoricky proti tomu, aby se o mistru, pohárových příčkách či sestupu rozhodlo u zeleného stolu podle neúplné tabulky. "Tři nebo čtyři týdny na přípravu, pak se může hrát s kratšími pauzami mezi zápasy a s kratší pauzou před další sezonou," řekl Hodgson.

Reagoval tak na slova předsedy UEFA Aleksandera Čeferina, který prohlásil, že fotbalisté Liverpoolu by měli získat titul i v případě, že se anglická liga nedohraje. Tým trenéra Jürgena Kloppa deset kol před koncem dělí od prvního triumfu po 30 letech šest bodů. UEFA na druhou stranu vyzvala, aby se ligy v Evropě dohrály.

Reklama