Hlavní obsah

Nástup fotbalisty Son Hung-mina na vojnu sledovala řada fanoušků

Fotbalista Tottenhamu Son Hung-min nastoupil během pandemie nového koronaviru na povinnou vojenskou službu v rodné Koreji. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč a reprezentant dnes s námořní pěchotou začal třítýdenní intenzivní výcvik na ostrově Čedžu.

Foto: Sport.cz

Son Hung-min v dresu Tottenhamu.

Článek

Aktuálně nejznámější jihokorejský hráč vyzval fanoušky, aby z důvodu pandemie vojenský kemp námořnictva nenavštěvovali, ti ho ale neposlechli. Na místo dorazilo asi 80 příznivců a dalších 20 novinářů a fotografů, kteří chtěli fotbalistův výcvik zachytit.

Son Hung-min by za normálních okolností musel na vojně strávit dva roky, jako úspěšný reprezentant se ale obvyklé délce vyhnul. Výjimku získal díky vítězství na Asijských hrách v roce 2018.

Mohl si vybrat mezi čtyřtýdenním výcvikem s armádou a o týden kratším s mariňáky. S nimi ho čeká například vystavení slznému plynu, cvičení pod palbou a na závěr třicetikilometrový pochod s plnou polní.

Anglická liga je stejně jako drtivá většina dalších soutěží po světě kvůli pandemii nemoci covid-19 přerušena. Není jasné, kdy se Premier League znovu rozběhne, třítýdenní vojenský výcvik ale Son Hung-min bez problémů stihne.

Reklama

Související témata: