Hlavní obsah

Schick i Souček asi přestoupí. Zájem je

Londýn/Lipsko/Praha

Vypadá to vážně nadějně! Hvězdy českého fotbalu a reprezentanti - útočník Patrik Schick a záložník Tomáš Souček - zřejmě přestoupí do klubů, v nichž jsou momentálně na hostování. Vyplývá to z vyjádření zástupců Lipska a West Hamu United.

Foto: Sport.cz

Tomáš Souček s dresem Hammers s číslem 28 na zádech.

Článek

Schick hodně zaujal kouče Juliana Nagelsmanna a mluví pro něj i statistiky. V 19 zápasech, ve kterých za Lipsko nastoupil, dal sedm branek, a to šel většinou na hřiště jako střídající hráč ve druhé půli. Podle statistiky magazínu Kicker tak potřeboval na jeden gól 128 minut, což ho řadí na čtvrté místo v bundeslize. Této tabulce kraluje dortmundský zázrak Haaland s 57 minutami, druhý je kanonýr Bayernu Lewandowski s 82 a třetí Schickův spoluhráč Werner s 97 minutami, ale ten hrává od začátku a má větší porci času na trávníku.

„Chceme postupně budovat nový, mladý tým, v němž bude mít Schick určitě místo," řekl Kickeru Nagelsmann s vědomím, že klub těžko odolá přílivu zájemců z Anglie a Španělska, kteří chtějí koupit Wernera. Přání odejít navíc projevil i Dán Poulsen, který je až trojkou za Schickem.

Foto: Sport.cz

Bude český reprezentační útočník Patrik Schick i v nové sezoně oblékat dres Lipska?

AS Řím za Schicka požaduje 29 milionů eur (asi 791 mil. korun). „Je to velká částka, koronavirová krize postihla všechny. Věřím ale, že dojdeme k přijatelnému řešení pro obě strany," cituje Kicker sportovního ředitele RB Markuse Krösche.

Foto: Sport.cz

Takhle Tomáš Souček zval fanoušky West Hamu na domácí zápas proti Southamptonu.

Schickův příchod je podle všeho vázán na Wernerův odchod, ten je ale na spadnutí, částku 64 milionů eur údajně akceptují Real Madrid, Manchester United i Arsenal. Schickovi opce vyprší 15. června, pak by se musel vrátit do Říma. „Rád bych zůstal tady. Doufám, že se kluby dohodnou," řekl Schick.

U Součka je situace trochu jiná. West Ham za jeho hostování zaplatil Slavii 4,5 mil. eur, za přestup by měl doplatit dalších 16,2 milionu. „Je to hráč, na kterém se dá stavět, a má předpoklady stát se lídrem mužstva," opakuje kouč David Moyes.

Foto: Sport.cz

Zakotví český záložník Tomáš Souček v londýnském West Hamu nastálo?

Přestup se měl původně uskutečnit za předpokladu, že se West Ham udrží v Premier League. Vzhledem k tomu, že není jisté, kdy soutěž znovu začne a jestli vůbec, Kladiváři chtějí jednat. „Peníze bychom na něj měli. V současné situaci ale chceme mluvit o definitivní ceně," uvedl Moyes. Anglická média spekulují, že pokud West Ham prodá reprezentanta Ricea, za něhož chce 70 milionů liber, a Arsenal i Manchester United tuhle cenu berou, bude Souček první volbou.

Oba české reprezentanty zastupuje agentura International Sport Management Pavla Pasky. „Kluby jednají a já taky. Koncem týdne se chystám kvůli Patrikovi do Lipska a pak budu mluvit s Římem. Počítám i s jednáními ohledně Tomáše. Samozřejmě konečné slovo budou mít kluby, ale věřím, že pro kluky všechno dopadne tak, jak si přejí, tedy že přestoupí. Příští týden by se měly věci posunout," řekl Právu zkušený hráčský agent.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články