Hlavní obsah

Tottenham je na prodej, koupit ho prý chtějí Singapurci

LONDÝN

Dalším klubem anglické fotbalové Premier League se zahraničním vlastníkem bude zřejmě Tottenham. Londýnský celek je vinou finanční krize na prodej a podle deníku The Observer se ho chystají koupit singapurští podnikatelé. Nákup klubu od společnosti ENIC by jim měl zajistit agent Pini Zahavi, který v minulosti koupil Chelsea pro Romana Abramoviče.

Článek

Finanční skupina ENIC koupila 80 procent akcií klubu v roce 2001 a v té době to nebyla jediná její fotbalová akvizice, mimo jiné vlastnila i pražskou Slavii. V posledních letech se ale z fotbalu stahuje.

Podle britských médií bude chtít šéf ENIC Joe Lewis za Tottenham až 400 miliónů liber (asi 12,3 miliardy korun), čímž by přesně pokryl svou ztrátu způsobenou krachem investiční banky Bear Sterns.

Zahavi už podle Observeru odletěl jednat do Singapuru. "Jednání jsou zatím v rané fázi, ale investorem je miliardář, který považuje Spurs za perfektní příležitost. Jde mu hlavně o tradici klubu, kádr i to, že je přímo z Londýna. A poslední položka je obzvlášť důležitá," citoval deník jednoho z účastníků jednání.

Anglické kluby v posledních letech lákají movité kupce z ciziny. V srpnu prodal thajský expremiér Tchaksin Šinavatra svůj podíl v Manchesteru City finanční skupině ze Spojených arabských emirátů, před nedávnem se začalo hovořit o prodeji Newcastlu nigerijskému investorovi.

Reklama

Související témata: