Hlavní obsah

Tottenham vyhrál nad Blackburnem a stoupá tabulkou

LONDÝN

Fotbalisté Tottenhamu pokračují ve svém znovuzrození pod trenérem Harrym Redknappem. Oslabený Blackburn v neděli zdolali 1:0 a po nejhorším startu do sezóny v historii klubu se čtvrtou výhrou z posledních šesti zápasů vyhoupli již na 14. místo v tabulce anglické ligy.

Článek

Blackburn si nevěděl rady především s krajním záložníkem Tottenhamu Aaronem Lennonem. Anglický reprezentant si na pravé straně pohrávaval s obranou hostů a byl neustálým nebezpečím. Již v 9. minutě obral o míč Olssona, předvedl 40 metrů dlouhý sprint a po jeho přihrávce ruský útočník Pavljučenko otevřel skóre.

Šest minut před přestávkou Lennon znovu unikal Olssonovi, švédský obránce fauloval a po druhé žluté kartě musel ze hřiště. Tottenham však přesilovou hru nevyužil, přestože měl několik dobrých šancí.

V tabulce si po dnešní výhře 1:0 v Sunderlandu polepšil také West Ham. Ten v prvním poločase svého soupeře jasně přehrával a ve 20. minutě zužitkoval převahu střelou z hranice šestnáctky švýcarský reprezentant Behrami. Stejný hráč mohl o několik minut později vedení pojistit. Po brejku Bellamyho však nastřelil z bezprostřední blízkosti jen břevno.

Domácí vtrhli do druhého poločasu daleko aktivněji a soupeři připravili několik horkých chvilek. K zisku alespoň jednoho bodu to však nestačilo.

Anglie - 14. kolo:
Tottenham - Blackburn 1:0 (9. Pavljučenko), Sunderland - West Ham 0:1 (20. Behrami).

Reklama

Související témata: