Hlavní obsah

Novým kapitánem fotbalistů Arsenalu je Fábregas

LONDÝN

Novým kapitánem fotbalistů Arsenalu se stal jednadvacetiletý španělský záložník Cesc Fábregas. Kapitánskou pásku převezme od o deset let staršího Francouze Williama Gallase, jemuž trenér Arséne Wenger funkci odebral kvůli jeho veřejné kritice spoluhráčů.

Článek

"Fábregas bude kapitánem natrvalo. Není mou povinností vysvětlovat proč," uvedl Wenger na pondělní tiskové konferenci před úterním utkáním Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev. "Je to jeden z našich lídrů," dodal francouzský kouč na adresu hráče, jehož si přivedl do klubu jako šestnáctiletého v roce 2003.

Trenérův krajan Gallas tak přišel o kapitánskou pásku podle očekávání, poté co minulý týden promluvil o údajných hádkách v kabině a špatném přístupu mladších hráčů londýnského klubu. Proto ho Wenger nenominoval k sobotnímu ligovému utkání proti Manchesteru City, které Arsenal prohrál 0:3.

V úterý by však měl být zkušený obránce zpět v sestavě týmu, jemuž už téměř rok chybí zraněný Tomáš Rosický. "Gallas bude v úterý hrát. Stále je to fotbalista a člověk, kterého si cením hodně vysoko," uvedl Wenger. "Byl pod velkým tlakem ze strany tisku a hodně si všechno bral osobně. Tohle pro něj může být nový začátek a může ho to udělat silnějším," dodal kouč.

Pokud Arsenal v úterý Dynamo Kyjev porazí, postoupí do osmifinále Ligy mistrů.

Reklama