Hlavní obsah

Wenger po vyřazení z Carling Cupu: Zakončovali jsme příliš naivně

LONDÝN/PRAHA

Tentokrát ho mladíci zklamali. Kouč fotbalistů Arsenalu Arsene Wenger dal i ve čtvrtfinálovém duelu Carling Cupu šanci mladíčkům. Ti však tentokrát trenérovu důvěru neoplatili postupem, naopak. Arsenal prohrál s druholigovým Burnley 0:2 a se soutěží se rozloučil. „Ztratili jsme zápas, který jsme ztratit neměli,“ věděl Wenger po zápase.

Článek

Arsenal ale nebyl prvním týmem, jemuž Burnley přivřel dveře postupu v Carling Cupu. Před třemi týdny čtvrtý tým druhé anglické nejvyšší soutěže vyřadil po penaltovém rozstřelu Chelsea. V úterý večer si vyšlápl i na Arsenal. „Svou hrou mě nepřekvapili. Věděl jsem, že mají stejné kvality jako Sheffield a Wigan,“ připomněl Wenger týmy, přes které se Arsenal dostal do čtvrtfinále soutěže.

O tento postup se postarali hlavně mladíčci v dresu Gunners, jimž dal Wenger šanci i proti Burnley. Ti však tentokrát jeho důvěru vítězstvím neodměnili. Jména jako Vela, Ramsey či Wilshere mají být v budoucnu základními stavebními kameny londýnského velkoklubu. „Pro naše mladé hráče to byla výborná škola. Hodně se toho naučili a brzy uvidíme, kdo z nich se prosadí do prvního týmu v zápasech Premier League a FA Cupu,“ prohlásil záhadně Wenger.

Věkový průměr Arsenalu nepřesáhl 20 let

Fracouzský šéf lavičky se domnívá, že jeho svěřenci, jejichž věkový průměr nepřesáhl dvacet let, neodehráli špatné utkání. Chybělo prý jen chladnokrevnější zakončení. „Nehráli jsme špatně. Šestkrát jsme stanuli tváří v tvář brankáři. Přesto jsme prohráli 0:2. Ztratili jsme zápas, který jsme ztratit neměli. Přesto hráči prokázali, že mají talent a většina z nich dala do hry maximum. Ale před bránou soupeře si nepočínali tak klidně, jak bychom potřebovali. Zakončovali jsme příliš naivně,“ hledal příčiny porážky Wenger.

V klubu Burnley vypuklo po vyřazení druhého klubu z „velké čtyřky“ nadšení. „Postup do semifinále pro nás obrovským úspěchem,“ radoval se po konci zápasu trenér Burnley Owen Coyle. Základními stavebními kameny vítězství byli střelec obou branek Kevin McDonald a gólman Brian Jensen, který za svá záda nepropustil ani jednu střelu Kanonýrů.

„Všichni jsme viděli kvality Arsenalu. Pokud se proti takovému týmu neudrží koncentrace, jste potrestáni. Několikrát nás dokázali přehrát, ale brankář Jensen nás úžasnými zákroky udržel ve hře,“ chválil své hráče na Sky Sports a pokračoval: „Ukázali jsme, že umíme hrát kvalitní fotbal. Ukázali jsme, že jsou i ve druhé lize kvalitní týmy s dobře individuálně vybavenými hráči.“

Coyle se svými svěřenci vyrovnal postupem mezi poslední čtyři maximum klubu v Carling Cupu. „Je mi jedno, na koho narazíme dál. Ať to bude kdokoliv, uděláme vše pro to, abychom postoupili,“ doufá Coyle. Postup do finále by byl pro Burnley historickým milníkem.

Reklama

Související témata: