Hlavní obsah

West Bromwich opět nevyhrál, Bednář hrál jen 23 minut

PRAHA

Nováček anglické nejvyšší fotbalové soutěže tým West Bromwich Albion remizoval v nedělním utkání 16. kola s Portsmouthem 1:1 a zůstal tak na posledním místě dvacetičlenné tabulky. Nic na tom nezměnil ani český reprezentační útočník Roman Bednář, jenž na hřiště přišel v 67. minutě.

Článek

West Bromwich hostili Portsmouth s vědomím, že by je zisk tří bodů vyzvedl z poslední příčky tabulky Premier League. A domácí šli za svým cílem hodně nabuzeni. Meite se objevil v první velké šanci zápasu, branku hostí ovšem netrefil. Jinak tomu ale bylo ve 39. minutě, kdy skóre utkání otevřel Greening. Ten měl lehkou pozici poté, co se k němu míč odrazil od levé tyče Jamesovy branky po standardní situaci Chrise Brunta.

Tým trenéra Tonyho Mowbraye do poločasu vedení udržel. Třináct minut po změně stran ovšem Portsmouth vyrovnal. Byl u toho bývalý útočník Liverpoolu Peter Crouch, jenž střelou zpoza šestnáctky trefil horní roh branky Albionu. Domácí mohli skóre zvrátit znovu na svou stranu. Morrisona ovšem reflexivně vychytal gólman Pompey James. Na konečné remíze 1:1 už nezměnil nic ani český reprezentační útočník Bednář, jenž nastoupil na posledních 23 minut.

Bláznivý závěr v Evertonu

Ve druhém nedělním utkání vyhrál soupeř pražské Slavie v základní skupině Poháru UEFA Aston Villa na půdě Evertonu 3:2. Hosty poslal do vedení již v prvním minutě zápasu Sidwell. Liverpoolskému týmu se podařilo zásluhou Lescotta vyrovnat ještě do poločasu.

Devět minut po změně stran zvrátil skóre na stranu Aston Villy Young. Už běžela 90. minuta, když na 2:2 vyrovnal svým druhým gólem zápasu Lescott. O tom, že se Aston Villa po zisku tří bodů dostane na páté místo tabulky o bod za Arsenal rozhodl ještě před konečným hvizdem svým druhým úspěšným zásahem Young.

Premier League - 16. kolo:
West Bromwich - Portsmouth 1:1 (41. Greening - 58. Crouch), Everton - Aston Villa 2:3 (30., 90. Lescott - 1. Sidwell, 54.,90. Young)

Reklama

Související témata: