Hlavní obsah

Rosický se neuzdravuje, do Arsenalu pomalu míří Aršavin

Velká absence v řadách ofenzivních hráčů fotbalového Arsenalu nutí vedení londýnského klubu poohlížet se po jiných tvořivých hráčích. Za zraněného Fabregase, Walcotta, Rosického a Eduarda by měl na Emirates stadium v nejbližších dnech přestoupit ruský reprezentant Andrej Aršavin ze Zinitu Petrohrad. „Doufám, že se kluby dokáží domluvit,“ řekl pro The Daily Mail talentovaný Rus.

Článek

Generální manažer ruského celku Maxim Mitrofanov se v rozhovoru pro Sky Sports dokonce nechal slyšet, že by se měl přestup Aršavina do Arsenalu dojednat v následujících dvou týdnech. Samotný hvězdný útočník již dlouho proklamuje, že by z týmu posledního vítěze Poháru UEFA rád odešel do některé vyspělé fotbalové země.

Aršavin v dresu Zenitu přesvědčuje o svých kvalitách už dlouhé roky, veřejnosti se dostal do povědomí hlavně výbornými výkony na loňském EURO v Rakousku a ve Švýcarsku. Od té doby se Aršavinovo jméno skloňovalo hlavně s možným přestupem do Tottenhamu, velkého rivala Arsenalu. Veřejně se spekulovalo také o španělských velkoklubech Barceloně a Realu Madrid.

K úplnému dořešení přestupu zbývá maličkost. Zaplatit ruskému klubu dvacet miliónů liber (575 miliónů korun). Takovou sumu podle britských médií požaduje petrohradský Zenit, Arsenal se chce ovšem bavit o podstatně menší částce.

Pro Advocaata je Aršavin top hráč

Jaký klenot se nachází v Aršavinovi ví v této době nejlépe nizozemský kouč Zenitu Dick Advocaat, jenž se již smířil s tím, že o svého kvalitního svěřence přijde. „Jsem si vědom, že se Arsenal o Aršavina zajímá. Víc nevím. Nicméně tuším, že brzy z našeho týmu odejde,“ říká smířlivě trenér Advocaat.

„On je top hráčem a mohl by hrát za kterýkoliv tým, i za ty nejlepší v Anglii. Ať jde o Arsenal, Manchester United, Chelsea nebo Liverpool,“ myslí si Advocaat. „Aršavin hrál loni velice dobře, ale já vím, že on dokáže ještě víc. Může toho ukázat mnohem víc a lidi to uvidí,“ řekl na závěr.

Reklama