Hlavní obsah

Podle Scolariho odevzdávají hráči jen 50 procent, mohl by to odnést Drogba

PRAHA/LONDÝN

Dny Didiera Drogby v Chelsea jsou možná sečteny. Fotbalový útočník nebyl vůbec zařazen na soupisku odvetného zápasu Blues proti Southendu ve třetím kole FA Cupu a utkání bude sledovat pouze z tribuny. Reprezentant Pobřeží slonoviny by se mohl stát první obětí nedělního výbuchu londýnského klubu na půdě Manchesteru United, kde svěřenci trenéra Scolariho podlehli 0:3.

Článek

„Všichni hráči dostali šanci. Každému jsem dal možnost přesvědčit mě o svých kvalitách minimálně v pěti zápasech,“ řekl BBC manažer Chelsea Luiz Felipe Scolari a dodal: „Nyní potřebuji odpovědi.“

Drogbovi se v letošní sezóně zdaleka nedaří jako v předešlých letech a připomíná spíše stín obávaného kanonýra, kterým kdysi býval. Třicetiletý borec nasbíral během svého působení v Chelsea od roku 2004 celkem 83 branek. Letos se však trefil pouze třikrát v sedmnácti duelech, a proto spíše vysedává na lavičce náhradníků.

Místo Drogby opět Anelka

Scolari povolá na duel proti Southendu zpět do sestavy Nicolase Anelku, jenž se čtrnácti zásahy vévodí střeleckému pořadí v Premier League. „Viděl jsem mnoho zápasů s Anelkou a několik s Drogbou. Mám na oba hráče svůj názor a podle něho se budu řídit při skládání základní jedenáctky před každým utkání,“ řekl brazilský kouč.

„Hráčům jsem dal několik příležitostí, aby si nemohli stěžovat, že dostali třeba jen jednu šanci. Je čistě na mém rozhodnutí, zda-li bude hrát ten či onen a konec,“ nepřipustil možnou diskuzi Scolari, jenž si je vědom bídné formy svého týmu. „Když se mě zeptáte, jestli je toto mužstvo připravené vyhrát nějakou trofej, odpověď bude znít ne,“ nešetřil kritikou a pokračoval: „Nejsou na to připraveni a vědí to. Možná to neřeknou veřejně, ale jsou si toho vědomi.“

Chelsea hrála na půl plynu

Scolarimu navíc hodně vadil přístup jeho svěřenců v posledních pěti utkáních. „Odehráli jsme je na 50 % našich možností, určitě ne na víc. Někteří hráči odevzdali 75 - 80 %, jiní zase 35 - 40 %. Občas udělají hráči chyby protože nejsou v pohodě, nyní mně však přišlo, že ani nechtějí hrát,“ lamentoval.

Londýnský klub v neděli sehrál ligový zápas na půdě úřadujícího anglického šampióna Manchesteru United a hráči Blues nebudou na vystoupení na Old Trafford vzpomínat v dobrém. Petr Čech třikrát inkasoval a Chelsea odjela s potupnou porážkou 0:3.

Na vedoucí Liverpool ztrácí Blues již 4 body a před Manchesterem mají náskok bod jediný, Rudí ďáblové však mají dva zápasy k dobru. Chelsea uhrála všechny body pouze ve třech z jedenácti posledních soutěžních zápasů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články